Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Eylül 2017 16:16 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

MEB Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? | 2017 Ehliyet Sınavı tarihleri

Adayların merak ettiği konu. 2017 Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? (Ehliyet Sınavı tarihleri) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yılında yapılacak olan ehliyet sınavlarının tarihleri açıklandı. İşte, MTSKS-3 sınav tarihi.

MEB Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? | 2017 Ehliyet Sınavı tarihleri
ehliyet sınavı,MTSKS-3 sınav tarihi,2017 ehliyet sınavı ne zaman,ehliyet sınav tarihleri

Adayların merak ettiği konu. 2017 Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? (Ehliyet Sınavı tarihleri) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yılında yapılacak olan ehliyet sınavlarının tarihleri açıklandı. İşte, MTSKS-3 sınav tarihi. Ehliyet sınavına girecek olanlar sınav giriş yerlerini kayıtlı oldukları sürücü kurslarından ve Milli eğitim Bakanlığı internet sitesinden öğrenebilecek. Sınavdan yeterli puanı alanlar stajyer ehliyet almaya hak kazanacak. İki yıllık stajyerlik sürecinden sonra uygun görülen adaylar, stajyer olmaktan çıkacak.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır. 

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.
Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

2017 EHLİYET SINAV TARİHLERİ
MTSKS-1 / 11 Şubat 2017 (saat 14.00)
MTSKS-2 / 20 Mayıs 2017 (saat 14.00)
MTSKS-3 / 29 Temmuz 2017 (saat 14.00)
MTSKS-4 / 7 Ekim 2017 (saat 14.00)
MTSKS-5 / 23 Aralık 2017 (saat 14.00)

 

DİREKSİYON SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Direksiyon sınavında sürücü adayı ile birlikte sınav görevlileri de araca binerler. Araca binerken aynaların kontrol edilmesinden koltuğun ayarlanmasına kadar bir çok detay dikkate alınır ve puanlama yapılır. Direksiyon sınavında başarılı olunabilmesi için de en az 70 puan alınmalıdır. Sürüş esnasında adaylar tarafından yapılan hataların bir çoğu heyecana bağlıdır. Bu nedenle sürücü heyecanını kontrol altında tutabilmelidir. 
Sürücü adayının geçiş kurallarına uymamasından direksiyon hakimiyetini tam olarak sağlayamamasına, hız kurallarına uymamasından aşırı heyecan kadar bir çok faktör puan kaybına neden olur. 

MEB Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? | 2017 Ehliyet Sınavı tarihleri

STAJYER EHLİYET

Stajyer ehliyet, sınavı başarı ile geçen sürücülere verilir. Stajyerlik süresi 2 yıl sürer. Bu süre zarfında adaylar trafik kurallarına uymaz ve 75 ceza puanına ulaşırsa ehliyeti iptal edilir. Stajyerlik sürecini başarıyla atlatanlar ise normal ehliyetlerini alabilir. Örneğin; hız sınırının aşılması 10 ceza puanı, kırmızı ışık ihlali 20 ceza puanı ve emniyet kemerinin takılmaması 15 ceza puanı getirir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...