Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 May 2016 14:25 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

Mersin’de CHP ve MHP'nin otogar kavgası

Mersin Şehirlerarası İşletmesi sorunu CHP’li vekil Aytuğ Atıcı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı karşı karşıya getirdi.

Mersin’de CHP ve MHP'nin otogar kavgası
mhp,chp,kavga,

Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi (MEŞTİ) sorunu  CHP ile MHP'yi karşı karşıya getirdi. CHPli vekil MHP'li başkanı istifaya çağırdı, MHPli başkan CHP'li vekile meydan okudu. 28 Şubat 2015 yılında sancılı bir süreç sonunda hizmete açılan MEŞTİ’de, bazı seyahat firmaları kira bedellerini yüksek buldukları için alternatif olarak seyyar bir otogar kurmuş, sonrasında ise bazı firmalar yolcuları otogar çevresindeki akaryakıt istasyonları, eski otogar ile gelişigüzel cadde ve sokaklardan almaya başlamıştı. Şu anda ise firmaların bir bölümü otogar dışında yolcu alımlarını sürdürürken bir bölümü ise otogara girerek faaliyetini sürdürüyor. Bu belirsizlik zaman zaman da büyük kavgalara yol açıyor.
FİTİLİ, ÇIKAN KAVGA ATEŞLEDİ
CHP’li Atıcı ile Başkan Kocamaz’ı karşı-karşıya getiren olaya, pazar günü otogar işletmesini alan şirketin yöneticileriyle, yüksek kira bedelini öne sürerek eski otogar kesiminde yolcu alan bazı seyahat firması çalışanları arasında çıkan taşlı-sopalı kavga neden oldu. Olaylarda çok sayıda otobüsün camları kırılırken, aralarında Şimşek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek’in de bulunduğu 10 kişi gözaltına alınıp, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 2 yıldır sürek otogar krizinde yaşlı bir kadının yol kenarında indirilirken otobüsün altında kalması ve geçtiğimiz hafta sonu yaşanan taşlı-sopalı kavga nedeniyle konuyu TBMM gündemine de taşındı. Yolcuların can güvenliğinin kalmadığına vurgu yapan Atıcı, "Bir otogarı işletemeyen belediye başkanı, kente daha fazla zarar vermeden istifa etmelidir" dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, meclis kürsüsünden kendisini istifaya davet eden CHP’li Atıcı’ya yaptığı yazılı bir açıklama ile cevap vererek, "Kerameti kendinden menkul polemik müptelası bir milletvekili kalkmış bizi istifaya davet ediyor, siz kim? Bizi istifaya davet etmek kim?" dedi.

15 yıllık bir bozuk düzenin düzeltilmesi için yoğun bir gayretin içinde olduklarını söz verdikleri gibi ’talana fırsat vermeyeceklerini’ dile getirerek, "Geçmiş 15 yılda sizler bu kentin ahengini bozdunuz, bu kentteki yanlışlara göz yumdunuz, teslim oldunuz. Şu anda da o yanlışların devamını bizden istiyorsunuz. Ama biz farklıyız, biz ülkücüyüz. Mazimizde teslimiyet yoktur. Bizler de bu misyonun temsilcileri olarak teslim olmayacağız. Sizin yaptığınız yanlışlara düşmeyeceğiz" dedi. 

Otobüsler hiçbir belge ve çıkış yazısı almadan Türkiye Cumhuriyeti karayollarında fink atacak, Emniyet, Trafik ve Karayolları ekipleri buna göz yumacak, TOFED Başkanı açıkça ‘Bizi idare edecekler’ diyecek, bunlardan hesap soramayacaksınız, sırf elinizdeki belediye gitti, halk sizi istemedi diye siyaseten bize yüklenecek. TBMM kürsüsünden hiç sıkılmadan bizi suçlayacaksınız. Titriniz profesör ancak, sıradan bir kahve politikası yapıyorsunuz.  Şunu bilesin ki; Burhanettin Kocamaz sizin yaptığınız gibi kanunsuzluğa pirim vermez. Bu otogar geçmişte olduğu gibi peşkeş çekilmeyecek. Size son çağrım, siyaset bağnazlığıyla bizimle uğraşmayın. Her kuşun eti yenmez. Beni bir daha cevap vermek zorunda bırakmayacağınızı ümit ediyor, sizi polemiklerden uzak, karşılıklı saygı ve sevgi anlayışı içerisinde siyaset adabına davet ediyor, iyi günler diliyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...