Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Nisan 2015 19:16 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

Mobil denetim dönemi başladı

Yapı malzemelerine yönelik denetim faaliyetlerinde mobil sistem Ankara, Eskişehir ve Kayseri'de pilot olarak başlatıldı.

Mobil denetim dönemi başladı
mobil denetim,

Ülkemizde inşaat sektörü tüm hızıyla büyümeyi sürdürüyor. Bu bağlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı malzemeleri sektöründe piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinin etkinliği ve verimliliğinin daha üst seviyelere çıkarılması için mobil denetim sistemini hayata geçirdi. Mobil cihazlar üzerinde çalışan interaktif yazılım sayesinde, denetçi hataları en aza indirgenecek, denetim verileri eş zamanlı Bakanlık ile paylaşılacak. Anlık bilgi alışverişinin yapılabileceği sistemle denetime ilişkin tutanaklar elektronik ortamda hazırlanarak güvenlik ve güvenilirlik de en üst düzeye çıkarılacak.

Ankara, Eskişehir ve Kayseri'de pilot olarak uygulanmaya başlayan sistem kısa süre içinde yurt geneline yayılacak. Yapı malzemeleri üzerindeki denetim faaliyetlerin artan bir ivmeyle sürdürülmesi haksız rekabeti ve kayıt dışılığı önleyecek, tüketicinin korunmasını sağlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...