Tgrt Haber
14 Mart 2015 01:48 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

Mustafa Destici'den 'ittifak' açıklaması

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, MÜSİAD Kocaeli Şubesi Sosyal Tesisleri'nde, gazetecilerle bir araya geldi.

Mustafa Destici'den 'ittifak' açıklaması
Büyük Birlik Partisi,Mustafa Destici

Anayasa Mahkemesi'ne seçim barajının düşürülmesi için yaptıkları başvurunun, "bireysel başvurular yasaların iptali için kullanılamaz" gerekçesiyle reddedildiğini belirten Destici, Anayasa Mahkemesi'ne yasaların meydana getirdiği hak ihlalleri için başvuru yapılabildiğini dile getirdi.

''ONLARIN ŞİKAYET ETMEYE HAKKI YOK''

Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 10'luk yüksek bir seçim barajının olmadığını söyleyen Destici, buna rağmen hala bu barajın Türkiye'de savunulduğunu ve muhafaza edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Darbe yasası diyoruz, 33 sene oldu. O 33 senede siviller yönetiyor Türkiye'yi. Hadi Anayasa'dan vazgeçtik, yasayı neden değiştirmiyorsunuz. Her iktidar değiştirebilirdi bu yasayı.İşin komik tarafı geçmişte iktidar olmuşlar, değiştirmemişler şimdi mağdurlar, şikayet ediyorlar. Onların şikayet etmeye hiç hakkı yok. Eskiden iktidar olmuş, iktidar ortağı olmuş partiler var. O zaman yüzde 10'luk barajı değiştirmemişler" ifadelerini kullandı.

''BBP, İTTİFAK İÇİN FEDAKARLIK YAPMAYA HAZIR''

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Destici, MHP ile ittifak arayışlarını sürdürdüklerini ancak şu ana kadar kesin bir sonuç alınamadığını belirtti.

BBP olarak hep sağduyunun sesi, hoşgörünün tarafı olduklarını dile getiren Destici, her zaman ülke için, millet için, devlet için işbirliğinden yana bir siyasi parti olduklarını, bunu geçmiş dönemlerde de gösterdiklerini dile getirdi.

Destici, 1995'de seçim ittifakı ile meclise girdiklerini, Türkiye'de bir hükümet krizi yaşanırken 8 milletvekili ile hükümet kurarak, bu krizi BBP'nin çözdüğünü söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...