Tgrt Haber
03 Kasım 2016 17:01 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Mustafa için tek umut İtalya

Uşak’ta amansız bir hastalığa yakalanan 9 yaşındaki Mustafa’nın sağlığına kavuşabilmesi için tek umut İtalya’dan gelen haber oldu.

Mustafa için tek umut İtalya
mustafa, hastalık, italya,

Uşak’ta yaşayan öğretmen Mehmet ve ev hanımı Naciye Ataseven’in 9 yaşındaki oğulları Mustafa geçen yıl geçirdiği bir ameliyat sonrası kullandığı antibiyotik ile milyonda bir görülen Steven Johnson Sendromu hastalığına yakalandı. Amansız hastalık sonrası yaklaşık sekiz ay tedavi gören küçük Mustafa’nın vücudunda oluşan yanıklar kısmen tedavi olurken, gözlerinde kornea tabakasının da yanması sonucu görme yeteneğini tamamen kaybetmek üzere. Türkiye’de ulaşabildikleri tüm kliniklere giden Ataseven ailesine tek çözüm olarak kök hücre nakli önerildi. Aile yaptığı tüm araştırmalar sonucunda kök hücre naklinin Türkiye’de yapıladığını dünyada da sadece Almanya, Japonya, İtalya ve ABD’de yapıldığını öğrendiler. Ataseven ailesi zaman kaybetmeden hemen girişimlere başlasa da Jopanya’da kök hücre naklinin 15 yaş altına yasal olarak yapılmadığını, Almanya’daki kliniğin kendilerini kabul etmediğini, ABD’de ise muhatap bulamadıklarını belirten aileye umut veren haber ise İtalya’da bir klinikten geldi.

“Oğlumun yeniden görmesini istiyorum"

Üzüntülü anne Naciye Ataseven yaşadıkları süreci şöyle özetledi:
“2015 Şubat ayında oğlum bademciklerinden ameliyat oldu. Ameliyattan bir hafta sonra boğazında yeniden bir enfeksiyon başladı ve doktorumuzun tavsiyesiyle bir antibiyotik kullandık. İlaç kullanımı sonrası Mustafa’nın vücudunda farklı lekeler oluşmaya başladı ve gözleri şişerek kapandı. Doktorumuza hemen gittik ve milyonda bir görülen Steven Johnson Sendromu olduğunu öğrendik. Zaman kaybetmeden İzmir’e bir hastaneye gittik. Uzun süren tedavi sürecinin ardından vücudunda oluşan yanıklar tedavi oldu. Fakat AKUT dönemde gözlerinde kornelarınında yandığını öğrendik ve farklı hastanelerde çare aradık. Tüm gittiğimiz doktorlardan kök hücre nakli cevabını aldık. Türkiye’de yapılamayan bu tedavinin dünyada 4 ülkede yapıldığını öğrendik. Jopanya’da 15 yaş altı kişilere yapılmadığı cevabı geldi. Almanya’daki klinik bizi kabul etmedi. ABD’de muhatap bulamadık. En son İtalya’da Pellegrini isimli bir doktor Mustafa’nın tedavisinin yapılabileceğini söyleyerek bize umut oldu. Şu an kendi imkanlarımızla muayene olmaya gideceğiz. Eğer tedavi süreci başlarsa bizleri zorlu bir süreç bekliyor. Buradan edindiğimiz bilgilere göre 2-3 milyon TL tedavi masrafı olacak. Fakat şimdilik net bir durum yok. İtalya’dan umutlu bir haberle dönersek devlet büyüklerimizden gerekli desteğin yapılmasını umut ediyorum. Mustafa’nın okuluna, arkadaşlarına, sokaklara dönmesi ve görmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Allah yardımcımız olur inşallah”

Beşiktaş'ın maçlarını göremiyor ama dinliyor

Amansız hastalığın kurbanı olan 9 yaşındaki Mustafa ise; arkadaşlarını, okulunu, Oyun oynamayı çok özlediğini söylerken fanatik bir Beşiktaş taraftarı olduğunu belirtti. Küçük Mustafa; “Beşiktaş’ın maçlarını izleyemiyorum ama dinliyorum. En çok Quaresma, Talisca, Oğuzhan, Cenk Tosun ve Tosic’i seviyorum, bu sene şampiyon oluruz. Gözlerim iyi olursa İstanbul’da Beşiktaş’ın bir maçını izlemeyi çok istiyorum. Bir senedir okuluma gidemiyorum. Öğretmenimi arkadaşlarımı çok özledim. Görmeyi çok istiyorum, moralimi bozmuyorum, iyileşmek için sürekli dua ediyorum” dedi.

Tedavi süreci başlarsa 600 bin euro gerekebilir

Mustafa’nın yeniden görebilmesi için aile önümüzdeki günlerde İtaya’ya gidecek. İlk muayenesinin ardından süreç başlayacak ve tahmini olarak 600 bin Euro tedavi masrafı olacak. Aile tedavi sürecinde kendi imkanlarıyla yetersiz kalırsa devlet büyükleri ve yardımseverlerden destek bekleyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...