Tgrt Haber
26 Mart 2017 02:44

Musul'daki katliama soruşturma

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) terör örgütü DEAŞ'in denetimi altındaki Musul kırsalındaki El Cedide bölgesinde 17 Mart'ta düzenlenen hava saldırısında onlarca sivilin öldüğü iddialarıyla ilgili soruşturma açtı

Musul'daki katliama soruşturma
musul, katliam,

El Cedide'de sivillerin kaldığı evlere ABD uçaklarının düzenlediği iddia edilen hava saldırılarındaki sivil can kaybı ile ilgili farklı açıklamalar yapılmıştı. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre bölgeye saldırıdan beş gün sonra gidebilen kurtarma görevlileri cuma günü en az 20 ceset çıkarırken, 150'ye yakın kişinin daha enkaz altında olduğu sanılıyor. Yakınlarını kaybeden Mecid El Necim, “Çocuklar enkaz altında bağırıyordu. Kimse yardıma gelmedi” dedi. CENTCOM, sivil can kaybı ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıklarken, hava saldırılarının Irak ordusuun isteği üzerine gerçekleştirildiği belirtildi. Irak Savunma Bakanı İrfan Hiyali ise sivillerin öldürülmesiyle ilgili acil soruşturması emrini verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...