Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ekim 2015 12:32 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Obama'dan Putin'e rest! İzin vermeyeceğim

Suriye'nin süper güçlerin satranç tahtası olmadığını söyleyen Obama, bir vekalet savaşına izin vermeyeceklerini söyledi

Obama'dan Putin'e rest! İzin vermeyeceğim
obama, putin, rusya, abd,

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya’nın Esad rejimine destek için Suriye’de başlattığı hava saldırılarının "felakete davetiye çıkardığını" ve bu durumun Rusya’yı "çıkamayacağı bir bataklığa çekeceğini" söyledi.
Beyaz Saray'da basının sorularını yanıtlayan Obama, Putin’in IŞİD ile 'Esad’ın gitmesini isteyen ılımlı Sünni muhalifler' arasında fark görmediğini söyledi. Obama, “Onların bakış açısından hepsi terörist. Bu durum da felakete davetiye çıkarıyor” dedi.
"Rusya başarılı olmuyor, sadece dikkat çekiyor" diyen Obama, Rusya'nın hava saldırılarına rağmen gerginliği düşürebilmek için Washington’ın Moskova ile çalışabileceğini ifade etti.
"Türklerle ve diğer müttefiklerimizle birlikte çalışarak Suriye sınırını nasıl daha güvenli hâle getirebileceğimize bakıyoruz" Obama, Suriye’yi ABD ile Rusya arasında vekalet savaşı yaşanan bir yer haline getirmeyeceklerini söyledi, “Suriye süper güçlerin satranç tahtası değil” dedi.
Muhaliflere ABD desteği sürecek
Moskova’yı Suriye nüfusunun büyük bir çoğunluğu tarafından reddedilen bir rejimi desteklemekle suçlayan Obama, ABD’nin ılımlı muhalifleri desteklemeye devam edeceğini çünkü bu grupların “Esad rejimi sonrası bir araya gelerek birlikte ülkeyi yeniden bağdaştırabileceğini” söyledi.
Putin’in Esad rejimine askeri desteğini sürdürüp siyasi çözüm yönünde adım atmaması halinde bataklığa çekileceğini söyleyen Obama şöyle devam etti:
“Putin’e siyasi bir geçiş konusunda ortakları İran ve Esad ile anlaşması halinde onunla çalışacağımı söyledim. Bir anlaşmayla sağlanacak çözüme tüm dünya kamuoyunu dahil edebiliriz fakat sadece askeri bir çözüm olacaksa, Rusya ve İran Esad’ı destekleyip nüfusu bastırmaya çalışacaksa, bu yalnızca onları bataklığa çekmeye yarar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...