Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Haziran 2015 11:12 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Öcalan'ın yeğeninin Meclis'teki görevi belli oldu

Uzun mesai nedeniyle en genç 6 milletvekili geçici katip üye sıfatıyla TBMM Başkanlık Divanı’da Baykal’a yardımcı olacak. Öcalan’ın yeğeni HDP Milletvekili Dilek Öcalan da Başkanlık Divanı’nda görev yapacak.

Öcalan'ın yeğeninin Meclis'teki görevi belli oldu
TBMM,çiçek,Atatürk,Antalya,Anayasa,Ak Parti,TUĞBA HEZER,Cemil Çiçek,Meclis Başkanlığı

TBMM'nin 25. dönem çalışmaları, yarın yapılacak yemin töreniyle başlayacak. Oturumu en yaşlı üye sıfatıyla CHP  Antalya Milletvekili  Deniz Baykal yönetecek. Abdullah Öcalan’ın yeğeni HDP Milletvekili Dilek Öcalan da Başkanlık Divanı’nda görev yapacak. 
Baykal, görevi eski başkan Cemil çiçek’ten devraldıktan sonra saat 14.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak ve ardından saat 15.00’te özel oturumu yönetecek. 77 yaşındaki Baykal,  TBMM’nin diktirdiği frakla kürsüdeki yerini alacak. Baykal Meclis Başkanı seçilmese de ölçüler üzerine göre alındığı için frak kendisinde kalacak. Meclis, tek kullanım için pahalı olduğu eleştirilerine karşın, Baykal’ın frağını bin 100 TL’ye erkek giyiminin öncü markalarından birine diktirdi.
TBMM, yemin gününde ilk uzun mesaisini yapacak. 550 milletvekili teker teker kürsüye çıkıp anlaşılır şekilde, Türkçe olarak  Anayasa’da yazılı milletvekili yeminini okuyacak. Bu, her vekil için yeminin 1 dakika sürdüğü hesaplandığında, hiç ara verilmese bile yaklaşık 10 saatlik bir mesai anlamına geliyor.
Uzun mesai nedeniyle en genç 6 milletvekili geçici katip üye sıfatıyla TBMM Başkanlık Divanı’da Baykal’a yardımcı olacak, dönüşümlü olarak milletvekillerinin isimlerini okuyacak. TBMM Başkanlık Divanı’da görev yapacak genç vekiller şunlar: HDP/Tuğba Hezer-1989,  Ak Parti/Fatma Gaye Güler-1988, HDP/Dilek Öcalan-1987, AK Parti/Abdurrahim Boynukalın- 1987, HDP/Enise Güneyli-1986, AK Parti/ Sena Nur Çelik-1986.
Yemin töreninin ardından Meclis Başkanı adaylarının başvuru süreci için genel kurul çalışmalarına 5 gün ara verecek. Bu sürenin sonunda  Meclis Başkanlığı seçiminin ilki turu yapılacak. Bu arada milletvekillerinin yemin günü odalarını kullanabilmeleri için dün TBMM Başkanlık Divanı salonunda parti gruplarının temsilcileri eşliğinde kura işlemi yapıldı. (Habertürk)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...