Tgrt Haber
13 Mart 2015 13:28 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

Ordu Valisi açıkladı, ‘Mayıs’ta uçuyoruz’

Ordu-Giresun Havaalanı’nda çalışmalar son aşamaya geldi.

Ordu Valisi açıkladı, ‘Mayıs’ta uçuyoruz’
ordu valisi,ordu giresun havalimanı,

Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan ve 3.5 yıldır denizin taban zemininden üst yapısına kadar büyük bir mühendislik çalışması sergilenen Ordu-Giresun Havaalanı’nda alt yapı çalışmaları yüzde 99 oranında tamamlandı. 3 kilometrelik pistin etrafında bulunan boş alanlara dolgu yapılmasıyla alt yapısı tamamen bitecek olan havaalanında yolcu salonları, apron ve diğer ünitelerdeki montaj çalışmaları hızla sürüyor.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, alt yapının hemen hemen tamamlandığını, halen pis etrafında bulunan havuzluk alanların doldurulması işleminin sürdüğünü söyledi. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın yapımcı firmalara çalışmaların ay sonuna kadar tamamlanması talimatı verdiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, ”Ancak benim bildiğim kadarıyla tarifeli uçuşların ve THY’nin uçuş sistemine alınması, bilet satışına kadar getirilecek süreç ve personeli eğitim aşaması gibi şeyler birazcık daha zaman alacak. Merak edilmesin yani birkaç ay içinde havaalanımız çalışmaya başlayacak” dedi.
“MAYIS’TA UÇUYORUZ”
3 kilometre uzunluğundaki piste bugüne kadar 146 bin ton asfalt döşendiğini, terminal binasının tamamlanmasıyla birlikte 36 bin metreküp beton kullanılmış olacağını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, havaalanının etrafını çevreleyecek tel örgünün toplum uzunluğunun 8.5 kilometreye ulaşacağını vurguladı. Bu yatırımın devasa ve prestij projesi olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Bu iş Eylül ayına kalır mı?” sorusuna, “Ne Eylül’ü. Mayıs’ta kesin uçuyoruz” diye cevap verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...