Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 May 2016 10:01 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:14

PKK’lı iki elebaşı YPG’nin başında

'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin ve 'Sofi Nurettin' kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed'in izi, Suriye ortaya çıktı.

PKK’lı iki elebaşı YPG’nin başında
pkk, terör terör örgütü, ypg, asker, bahoz erdal,

'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin ve 'Sofi Nurettin' kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed'in izi, Suriye ortaya çıktı. Terör örgütü PKK'nın askeri kanadı HPG'nin Kandil'deki en tepe yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin ve 'Sofi Nurettin' kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed'in izi, PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'de çıktı.
Şanlıurfa ve Osmaniye'de yakalanan Suriye uyruklu teröristlerin ifadeleri ve Hatay'da ölü olarak ele geçirilen teröristin üzerinden çıkan not defteri, PKK ve YPG'nin organik ilişkisini ortaya koydu. PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin Suriye'de doğu ve batı olarak ikiye ayırdığı bölgelerden doğu kanadından Sofi Nurettin'in, batı kanadından ise Bahoz Erdal'ın sorumlu olduğu belirlendi.
Bahoz Erdal'ın Kamışlı'nın doğusunda Karaçoğ kampında, Sofi Nurettin'in ise Resul Ayn yakınlarındaki El Malikiyah kampında gizlendiği ortaya çıktı. İstihbarat raporuna göre, Fehman Hüseyin'in, YPG'ye Kandil'den gelen emirleri dikte ettiği belirlendi.
Fehman Hüseyin'in YPG'nin Rimelan kampında teröristlere suikast ve keskin nişancı eğitimi verdiği, örgütün özellikle Türkiye'de yapacağı eylemlere burada eğitilen mensuplarını gönderdiği belirlendi. (Sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...