Tgrt Haber
12 Ekim 2015 10:16 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

PKK nefes alamıyor! Darbe üstüne darbe

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı operasyonları ile darbe üstüne darbe yiyen terör örgütü nefes alamayacak duruma geldi.

PKK nefes alamıyor! Darbe üstüne darbe
pkk, pkk&tt2;ya darbe, teröre darbe, hav saldırısı,

Jetlerin bombardımanından köşe bucak kaçan teröristler bu kez inlerinde vuruldu. Örgütün Kuzey Irak'taki Metina ve Zap kampları ile Lice'deki hedeflerine bomba yağdı. Operasyonlarda 49 PKK'lı öldürüldü. 
Kuzey Irak'taki terör yuvalarına yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. 22 Temmuz'dan bu yana süren operasyonlarda 2 binin üzerinden PKK'lı öldürüldü. Genelkurmay Kuzey Irak ve Diyarbakır'ın Lice ilçesine yönelik düzenlenen hava harekatlarında 49 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
METİNA VE ZAP VURULDU
Irak'ın Kuzeyi'ndeki Metina ve Zap bölgelerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen üç ayrı barınma alanındaki sığınak ve silah mevzileri, hava harekatında tam isabetle imha edildi, her iki bölgede 35 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, yurt içinde jandarma ve emniyet güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlar sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri de kendi sorumluluğunda bulunan alanlarda aralıksız olarak teröristle mücadeleye devam ediyor.
HAKKARİ'DE KARA HAREKATI
Buna göre, önceki gün Hakkari bölgesinde tespit edilen terör örgütüne ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava ve kara harekatı ile imha edildi. Operasyon kapsamında yapılan arazi aramasında teröristlerce kullanılan iki mağarada, bir el bombası,120 elektrikli fünye, 26 bidon mazot, patlayıcı yapımında kullanılan tüp ve düzenekler, yaşam malzemesi
ve örgütsel doküman ele geçirildi.

HEDEFLERE TAM İSABET
Lice'deki operasyonda tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine yönelik hava harekatında hedefler, tam isabetle imha edildi, harekat kapsamında 14 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Siirt'teki operasyonda ise teröristlerin karargah olarak kullandığı sığınak ve barınaklar tespit edildi. Yapılan aramada, 200 adet 7,62 mm Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, biri büyük iki telsiz, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Tunceli Pülümür ve Şırnak Çukurca karayolları ile Şemdinli'de birer el yapımı patlayıcı bulunarak, yerlerinde imha edildi.

Şırnak'a askeri sevkiyat
Şırnak'ın kırsal kesiminde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar devam ederken, bölgeye son dönemlerin en büyük askeri sevkiyatlardan biri dün gerçekleştirildi. Aralarında zırhlı araçların da bulunduğu 70 araçlık konvoy, 23'üncü Jandarma Sınır Tümeni'ne giriş yaptı. Şırnak'a dün Mardin yönünden gelen ve yaklaşık 70 araçtan oluşan askeri konvoy, çevre yolundan kent merkezinde bulunan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na giriş yaptı. Konvoyda, zırhlı araçlar ile askerleri taşıyan otobüsler yer alırken, konvoyun yine zırhlı araçlar tarafından korunduğu görüldü. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na yapılan asker sevkiyatının, daha sonra uygun görülen birliklere gönderileceği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...