Tgrt Haber
13 Mart 2015 11:51 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

Putin hakkındaki iddia gerçek mi, Müslüman mı oldu

Viladimir Putin'in Müslüman olduğunu ve danışmanının bunu onayladığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. İşte Putin hakkında yapılan o açıklama...

Putin hakkındaki iddia gerçek mi, Müslüman mı oldu
Viladimir Putin, Viladimir Putin müslüman,

Rus İnterfax haber ajansına dayandırılan habere göre, Putin'in basın danışmanı Dmitri Peskov, Putin'in Müslümanlığı seçtiğini belirtti. Peskov, bu yöndeki sorulara, "Evet, Putin böyle bir karar aldı" cevabını verdi. Danışman Peskov, Putin'in özel nedenlerle böyle bir karar aldığını kendisinin de zaman zaman Kuran-ı Kerim okuduğunu ifade etti.

PRENS CHARLES'İ DE MÜSLÜMAN İLAN ETMİŞLERDİ
İngiltere Veliaht prensi Charles'in de müslüman olduğu iddiaları uzun süre İslam coğrafyasında konuşulmuştu. Gittiği müslüman ülkelerde islama olan ilgisini dile getiren Charles'in müslüman olduğu iddiasını Şeyh Nazım Kıbrısi dile getirmişti.

ALMAN KRALI DA MÜSLÜMAN İLAN EDİLMİŞTİ
1898'de Osmanlı İmparatorluğu'nu ziyaret eden Alman İmparatoru 2'inci Wilhelm, Kudüs'te yaptığı konuşmada dünyadaki bütün müslümanların en yakın dostu olduğunu iddia etmiş, Wilhelm'in müslüman olduğu iddiaları bilinçli olarak müslümanlar arasında yayılmıştı. Osmanlı'nın 1'inci Dünya Savaşı'na Almanlarla girmesinin zemini de böylece hazırlanmış oluyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...