Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2015 05:11 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:52

Sağlık Bakanlığı 1 milyon bisiklet dağıtacak

Sağlık Bakanlığının, "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında 1 milyon bisiklet dağıtımı yapılacağı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı 1 milyon bisiklet dağıtacak
sağlık bakanlığı, bisiklet,

Sağlık Bakanlığının yazılı açıklamasında,  bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatı ile Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamındabisiklet dağıtılacağı belirtildi. " Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında 1 milyonbisiklet dağıtımı yapılacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Hedef grup, çocuklar-okullar, üniversiteler ve belediyeler olarak belirlenmiştir. Bu proje kapsamında ilk olarak 19 Mayıs 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve ' bisiklet modülü' dersini uygulayan okullara 10 bin 589bisiklet teslim edilecektir. Bu kapsamda 30 büyükşehir belediyesi ilimize bisikletler gönderilmiştir." Ayrıca 3 bin 220 bisikletin de üniversitelere dağıtılmak üzere halk sağlığı müdürlüklerine yollandığı bildirilen açıklamada, bisiklet dağıtılacak üniversitelerin Hacettepe Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olduğu belirtildi. Açıklamada, belediyeler için belirlenen bisiklet yolu kriterleriyle ilgili bilgiye bakanlığın internet sitesinden ulaşılabileceği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali temiz20 Ağustos 2023 09:51

Bende bisiklet istiyorum benim hiç bisikletim olmadı

Sonraki Haber Yükleniyor...