Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 May 2015 17:45 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Sarkozy 'İslam'ın yasaklanması' talebini kınadı

Sarkozy, partisinin Venelles kenti Belediye Başkanı Chardon'un İslam'ın yasaklanması talebini kınadı.

Sarkozy 'İslam'ın yasaklanması' talebini kınadı
sarkozy,

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı ve muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) lideri Nicolas Sarkozy, partisinin Venelles kenti Belediye Başkanı Robert Chardon'un İslam'ın yasaklanması talebini kınadı.
Sarkozy, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yayımladığı mesajında, "Laiklik aynı zamanda sınırları belirlemek anlamına gelse de bu teklifi kınıyorum. Hukuk ve sınırlamalar birlikte yürütülmelidir" ifadelerini kullandı.
Chardon, Twitter'da paylaştığı mesajlarda Fransa'da İslam inancının yasaklanmasını teklif etmişti.  
Belediye başkanı Chardon 3 kez tekrar ettiği aynı içerikli mesajlara, 2017 yılında Fransa'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini partisi UMP'nin kazanacağını ima ederek, "18 Ekim 2017'de Fransa'da İslam yasaklanacak" ifadesini de eklemişti. 
Chardon ayrıca "Fransa'nın yaşadığı sorunların tek çözümünün İslam'ın yasaklanması olduğunu" ve teklifine Sarkozy'nin cevabını beklediğini belirtmişti.
AA muhabirine Chardon'un açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Ulusal İslamofobi Gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri, Fransa'da laikliğin dini inançların yaşanmasına izin verecek şekilde uygulanması gerektiğini belirtmiş, Fransa gibi laik bir ülkede bir belediye başkanının İslam karşıtı ifadeler kullanmasının kabul edilemeyeceğini kaydetmişti.
Ulusal İslamofobi Gözlemevi'nin yaptığı araştırma, ülkede Müslümanlara yönelik tehdit ve saldırıların bu yılın ilk üç ayında rekor seviyede arttığını ortaya koymuştu. Araştırmaya göre, geçen yılın ilk üç ayında Müslümanlara yönelik 37 tehdit ve saldırı kayıtlara geçerken, bu sayı bu yılın ilk üç ayında 6 kat arttı ve 222’ye çıktı.
Fransa’da ocak ayında Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün üst üste devam eden terör eylemlerinin ardından Müslümanlara ait ibadet yerleri ve mezarlıklara yönelik saldırılarda büyük artış gözlenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...