Tgrt Haber
27 Nisan 2015 15:24 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

SGK Prim Gün Sorgulama ve SGK Borç öğrenme

SGK Prim Gün Sorgulama işlemini online olarak yapmak ve SGK / SSK Borç öğrenme sorgulama hakkında detaylı bilgi için haberimizi takip edebilirsiniz.

SGK Prim Gün Sorgulama ve SGK Borç öğrenme
SGK Prim Gün Sorgulama,SGK Borç öğrenme,sgk sorgulama,ssk sorgulama işlemi,sigorta hizmeti,hizmet anlaşıyışı,teknoloji,SSK,SGK,e-devlet,Sosyal Güvenlik Kurumu,ne zaman emekli olurum,BAĞKUR Borç sorgulama

SGK Prim Gün Sorgulama işlemini online olarak yapmak ve SGK / SSK Borç öğrenme sorgulama hakkında detaylı bilgi için haberimizi takip edebilirsiniz.SGK Sorgulama işlemleri nasıl yapılır? BAĞKUR borç sorgulama ve sigorta sorgulama işlemlerini anlattığımız haberimizde ayrıca SGK borç sorgulama gibi sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.Sosyal Güvenlik Kurumu’nun  internet sitesinden SGK hizmet dökümü belgesine çok kolay bir şekilde ulaşabilmekteyiz. SGK hizmet dökümü ile  SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı gibi bağlı olunan kurumlarda işe ne zaman  başladığınızı, ilk sigortalı iş tarihinizi, ne kadar zaman sigortalı bir işte çalıştığınızı, ne kadar prim yatırıldığını öğrenebilirsiniz.

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Son zamanlarda hızla gelişen teknoloji hayatın her alanında önemli kolaylıklar ve yeni fırsatlar sunmaya devam ediyor. Teknolojinin aktif olarak kullanıldığı alanların daha geniş kapsamlara ulaşması çok daha farklı alanlarda modern çağın çağdaş hizmet anlayışlarından yararlanılabilmesine yardımcı oluyor. Günümüzün gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerinde aktif teknoloji ve buna bağlı olarak ortaya çıkan yüksek internet kullanım tablosu nedeni ile kamu kurumları tarafından da internette online hizmetlere fazlasıyla ağırlık veriyor. Özellikle de gelişen internet teknolojisini kullanan kamu kurumları dijital platform üzerinde vatandaşlara daha çağdaş ve daha modern hizmetler sunabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında internet hizmetleri kamusal alanda da yoğun olarak öne çıkıyor.
Günümüz gelişen Türkiye’sinde de gelişen internet teknolojisi kamu kurumları tarafından en yoğun ve en aktif şekilde kullanılırken bu kamu kurumları arasında özellikle internetteki pek çok işleme yönelik olarak hizmet veren online hizmeti bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu öne çıkıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile pek çok sigorta işlemi, sigorta mükellefleri tarafından internete erişim sağlayabildikleri her yerden 7 gün 24 saat işlem gerçekleştirebilmek amacı ile kullanılabiliyor. Bu durumda sigorta hizmetlerinde daha çağdaş ve daha modern standartların yakalanabilmesine olanak sağlıyor. Günümüzde sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde SGK hizmet dökümü alma işlemlerini de son derece pratik bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor.
Dijital platform üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yer olan resmi internet sayfasındaki online hizmetler kategorisinden erişim sağlanabilmekte olan E-SGM uygulaması üzerinden SGK hizmet dökümü alma işlemlerini günün her saatinde yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan ve sigorta mükelleflerinin yoğun olarak kullanmakta olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz olarak sigorta işlemleri yapılabiliyor. Bu neden ile de Sosyal Güvenlik Kurumu E-SGM uygulaması üzerinde vatandaşlarda işlemlerini güvenli şekilde yapabilmeleri amacı ile bazı kimlik bilgileri talep ediliyor.

SGK hizmet dökümü alma işlemlerini E-SGM uygulamasında yapacak sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘il’, ‘doğum yılı’ ve ‘cilt numarası’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Daha sonra sayfa içerisinde yer alan güvenlik kodu doğrulamasını girerek SGK hizmet dökümü alma işlemlerini yapabiliyor. Sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemleri için öncelikli olarak ‘hizmet bilgisi’ kategorisi altında bulunan ‘4A hizmet bilgisi’, ‘4B hizmet bilgisi’ ve ‘4C hizmet bilgisi’ sigorta kolları hizmet bilgileri içerisinden bağlı bulundukları sigorta koluna göre seçimlerini yapmaları gerekiyor. Bu ekranda seçimlerini yapan sigorta mükellefleri en güncel hali ile sigortalarının ilk işe giriş tarihi, müstahaklık durumu, işe giriş ve çıkış tarihleri, sigorta prim ödeme gün sayısı, hizmet süresi ve toplam kazanç gibi bilgilerinin tüm ayrıntılarına ulaşabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi internet sayfasından erişim sağlanabilmekte olan E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz olarak gerçekleştirilebilmekte olan SGK sorgulama işlemini dijital platform üzerinde e-devlet sistemi üzerinden de yapabilme imkanı bulunuyor. Sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgilerini dijital platform üzerinde e-Devlet sistemi üzerinden en güvenli şekilde öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinde güvenli şekilde sigorta sorgulamalarının yapılabilmesi için 4 farklı giriş yönteminden birisinin kullanılması gerekiyor.

2008 yılında Başbakanlık tarafından Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yönetiminde hizmete açılan e-Devlet sisteminde sigorta mükelleflerinin SSK sorgulama işlemlerini yapabilmeleri için diğer tüm kamu hizmetlerinde olduğu gibi sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sigorta mükellefleri e-Devlet giriş işlemlerinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sistemin ana sayfasında yer alan e-hizmetler kategorisinde bulunan alfabetik sıralamalı kamu kurumları ve online hizmetleri listesinde ‘S’ harfine gelerek Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tüm sigorta kollarına yönelik hizmetlerini bulabilmek mümkündür.

Burada bağlı bulunan sigorta koluna göre 4A, 4B ve 4C sigorta türlerinden birisinin hizmet bilgisi seçeneğine tıklanarak güncel sigorta bilgileri tüm ayrıntıları ile öğrenilebiliyor. Dijital platform üzerinde her iki yöntem ile de sigorta mükelleflerinin güncel sigorta bilgilerine en pratik şekilde erişim sağlayabilmesi sağlanabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Davut baki17 Kasım 2022 19:13

Emeklilik için nekadar pirim.

Sonraki Haber Yükleniyor...