Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2015 13:30 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

SGK'ya borcu olana büyük müjde!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Halil İbrahim Balı, daha önce SGK borcundan dolayı sağlık hizmetlerinden faydalanamayan vatandaşların yeni yasa gereği borçlarını dondurarak sağlık hizmetlerinden faydalanabileceklerini belirtti.

SGK'ya borcu olana büyük müjde!
sgk, prim borcu, sağlık hizmeti,

Makamında bir basın açıklaması yapan SGK Van İl Müdürü Halil İbrahim Balı, 23 Nisan 2015 tarihinde yayımlanan 5510 sayılı yasanın 63. geçici maddesine değindi. 63. geçici maddeye ilave edilen kanuna göre 30 Nisan 2015 tarihi itibari ile 12 aydan fazla prim borcu olan sigortalıların bu borçlarını durdurma veya dondurma hakkına sahip olduğunu ifade eden Balı, “Bu sigortalılarımızdan ilk defa tescili yapılanlar tescili yapılmış tarih itibariyle daha sonra ara ara primlerini ödemiş olan sigortalılarımız da, en son ödemiş olduğu prim ne kadar ayını karşılıyorsa, karşıladığı ay kadar hizmet verilip sigortalıkları dondurulacaktır.
Bu durumda olan sigortalılarımızın, ilerdeki bir tarihte bu dondurulmuş olan sürelerini ihya etmek isterlerse ya da yaşı gelmişte hizmeti yetmemiş durumda olan sigortalılarımızın emekli olmak istemeleri halinde bu dondurulmuş olan süreler, sigortalılarımızın o zamanki primleri ödemeleri şartıyla bu hizmet kendilerine verilecektir. Bunun yanında yine daha önce bir taksitlendirmeye giren ve bu taksitlendirmelerini isteyerek veya istemeyerek sonlandıran. Ödeyemeyen ya da bugüne kadar ödeme durumunda olmayan sigortalılarımızın da bize müracaat etmeleri halinde bu kişilerin de sigortalıkları dondurulacak veya durdurulacaktır” dedi.
Daha önce SGK borcu nedeniyle sağlık hizmetlerinden faydalanamayan vatandaşların da artık yeni yasa gereği sağlıktan faydalanabileceklerini müjdeleyen Balı, “Bütün bu durumda olan sigortalılarımız, bugüne kadar borcundan dolayı sağlık hizmetlerinden yararlanamayan sigortalılarımız artık sigortalıklarını dondurarak sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanına kavuşmuş olacaktır. Bu duygularla SGK Haftamızın ve bu kanunun tüm sigortalılarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...