Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Nisan 2015 17:13 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Siirt'i karıştıran iddia! Kayıp kızlar bakın nerede bulundu

Siirt Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iki polis memurunun haklarında kayıp ihbarı olan 16 ve 18 yaşlarındaki iki kız çocuğunu evlerinde alıkoyduğu iddia edildi...

Siirt'i karıştıran iddia! Kayıp kızlar bakın nerede bulundu
siirt, kayıp kızlar, emniyet,

Haklarında iki gündür kayıp ihbarı bulunan 1997 doğumlu Z.G. ile 1999 doğumlu A.N. isimli kız çocukları polislerin oturduğu evde bulundu. Olayın kısa sürede kentte duyulmasının ardından, iki kız çocuğunun aileleri polislerin yaşadığı evin çevresinde toplandı. Bunun üzerine evin etrafına çok sayıda polis görevlendirilerek, şüpheli polisler apar topar kaldıkları evden çıkartılarak emniyete götürüldü.
HÜRRİYETTEN YOKSUN İŞLEMİ
Bahar Kılıçgedik'in Taraf gazetesinde yayımlanan habere göre, Emniyet, olayın duyulmaması için, yaşananları meydana gelen bir kavga olarak yansıttı. Haklarında cinsel istismar şüphesi bulunan polis memurları ile ilgili, sadece “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan işlem yapıldı. Kayıp kızlardan A.N.’nin babası T.N., 2 polisten de şikâyetçi olurken, barodan avukat ve Sosyal Hizmetlerden uzmanın istenmediği öğrenildi. Bu durum emniyetin, mağdurların ifadelerini almadan, sadece ailelerin şikayet dilekçesini alarak olayı örtbas etme girişimi olarak yorumlandı. Olayın oluş şekli kadar iki polis hakkında ilk etapta yapılan işlemde akıllarda soru işareti bıraktı. TEM ve KOM gibi iki kritik şubede çalışan polis memurları, olayın ardından başka şubelere tayin edilmesi kentte bulunan STK’ları harekete geçirdi.
'POLİSLER AÇIĞA ALINDI'
Siirt İHD Şube Başkanı Zana Aksu, olayın duyulmasının ardından Siirt Valisi ile görüşme yaptıklarını anlattı. Aksu, "Daha önce polislerin sadece görev yerleri değiştirilmişti. Bu tam bir skandaldır. Olayın duyulmasının ardından bizde Siirt Valisi ile görüşme yaptık. Vali, iki polisin açığa alındığını ve müfettiş görevlendirildiğini söyledi" diye konuştu.(Vatan)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...