Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ekim 2015 08:59 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:52

Şike davasında tarihi gün

3 Temmuz 2011'de başlayan futbolda şike davasının bugün yapılacak duruşma ile karara bağlanması bekleniyor.

Şike davasında tarihi gün
şike davası,karar,

Yeniden görülmeye başlanan ve aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıkların yargılandığı şike davasında bugün karar çıkması bekleniyor. Pazartesi günü görülen duruşmada savcı mütalaasını vermiş ve sanıkların beraatini talep etmişti. 9 Ekim Cuma gününe ertelenen davada karar çıkması beklenirken, sarı-lacivertli camia da mahkemeye odaklandı.
YENİ BİR DÖNEME GİRİLECEK
Bugün gerçekleşecek duruşmada hakimin, savcının mütalaası sonrası beraat kararı vermesi bekleniyor. Davadan beraat kararı çıkması durumunda Trabzonspor'un Yargıtay'a başvurması söz konusu. Öte yandan, dava sanıklarının da bireysel olarak mağdur oldukları gerekçesiyle dava açmaları gündemde.
Beraat durumunda bireysel tazminat davalarının yanı sıra, Fenerbahçe'nin de yüklü bir tazminat davası açabileceği belirtiliyor. Şike iddiaları nedeniyle 2011-2012 sezonunda Avrupa kupalarından çıkarılan ve ardından 2 yıl men cezası alan Fenerbahçe'nin TFF ve UEFA'ya mağdur olduğu gerekçesiyle dava açabileceği ifade ediliyor.
AZİZ YILDIRIM'IN KARARI MERAK EDİLİYOR
Davada çıkacak karar sonrası Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın görevine devam edip etmeyeceği de merak konusu. Yıldırım, Mayıs ayında başkanlık seçimi öncesi yaptığı bir açıklamada, "Dava sonuçlanınca görevi bırakacağım" demişti. Camiada Yıldırım'ın kongre kararı alması durumunda yerine Ali Koç'u aday gösterebileceği iddia ediliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...