Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Mart 2015 01:44 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

Silahlara ilk veda, barış için tarihi adım!

'Çözüm süreci' bazı aksaklıklara rağmen gelişme kaydetmeye devam ediyor.

Silahlara ilk veda, barış için tarihi adım!
Abdullah Öcalan, çözüm süreci, silah bırakma

Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısına Kandil'den net cevap henüz gelmese de, İstihbarat bilgilerine göre, silahsızlanmaya giden bazı adımlar atılmaya başlandı. Bakanlar Kurulu'nda da ele alınan raporlara göre sahada şu hareketlilik yaşanıyor:

SİLAHLARA İLK VEDA:
PKK, çatışma dönemi için planladığı "serhildan"da kullanmak amacıyla şehirlere taşıdığı hafif silahları toplamaya başladı. Şehir merkezlerinde kullanılan, bazı silah depoları kapatıldı, bir kısım mühimmat ülke dışına çıkarıldı. Kırsalda da, dağlık alanlarda ve sınıra yakın bölgelerdeki ağır silahların da sınır dışına taşınmaya başladığı öğrenildi.

GENÇLİK HAREKETİ DİZGİNLENDİ:
YDG-H, PKK'nın gençlik hareketi eylemlerine son verdi. Molotof atma, yol kesme, haraç toplama gibi eylemleri büyük ölçüde bitirildi. Yakın zamanda yapılan bazı eylemlerin ise öncekilere göre çok daha küçük ve şiddet açısından daha zararsız olduğu kaydedildi.

HENDEKLER KAPANDI:
Polisi engellemek için yapılan hendek kazma eylemlerine son verildi. Açılan hendekler günlük yaşamı olumsuz etkilenen vatandaşın tepkisiyle de kapatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...