Tgrt Haber
24 Kasım 2015 09:23 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:14

Sınır ihlali yapan uçağı Türk jetleri böyle düşürdü

Suriye sınırında çok kritik gelişme... Türk jetlerinin sınırda bir uçağı düşürdüğü belirtiliyor. Askeri kaynaklar tarafından verilen bilgiye göre, sınır ihlali yapan bir savaş uçağı, Türk savaş uçakları tarafından düşürüldüğü belirtildi...

Sınır ihlali yapan uçağı Türk jetleri böyle düşürdü
sınır ihlali, suriye, türk jetleri, uçak,

DHA'nın geçtiği habere göre Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne yakın bir noktada bulunan Suriye’nin Yamadi Köyü’ndeki Türkmenlerin barındığı çadırların üzerdine bir uçak düştüğü bildirildi.
İLK İDDİA UÇAKSAVAR ATEŞİYDİ
Cephedeki Türkmen kaynakları, uçaksavar ateşiyle düşürüldüğü öne sürülen kimliği belirsiz uçaktan süzülen paraşüt de gördüklerini söyledi. Ancak, bu bilgiler başka kaynaklarca teyid edilmedi.
TÜRK UÇAKLARININ DÜŞÜRDÜĞÜ BELİRTİLİYOR
Askeri kaynaklar tarafından verilen bilgiye göre, Sınır ihlali yapan bir uçağın,  Türk savaş uçakları tarafından düşürüldüğü belirtildi.
MİG 23 MÜ?
Düşen uçakla ilgili yorum yapan askeri uzmanlar, bu uçağın Suriye Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan Mig-23 olduğuna dikkat çekti. Askeri kaynaklar, sınır ihlali yapan uçağın, Türk F-16’ları tarafından vurulduğunu ileri sürdü.
İŞTE UÇAĞIN DÜŞME ANI
1960’ların ikinci yarısında Sovyetler Birliği tarafından geliştirilen Mig-23’ler, saldırı görevlerinde kullanılıyor. Tek motorlu uçak, saatte 2 bin 445 kilometre hıza çıkabiliyor. Tek pilot tarafından kullanılan uçak halen Suriye Hava Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılıyor.
Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 uçakları, 23 Mart 2013 tarihinde sınır ihlali yapan Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait Mig-23 tipi uçağı vurmuştu. Dört kez sınır ihlali yapan uçak, Türk F-16’larının AIM-120 AMRAAM füzesiyle isabet almasının ardından pilot fırlatma koltuğu ile uçağı terk etmişti.
Habertürk muhabiri Murat Karataş ise şunları söyledi: Sabah saatlerinde Türkmen bölgesi ile ilgili haber hazırlıklarımızı sürdürürken bir anda gökyüzünde savaş uçağı belirdi. Gözler yeni bir bombalama olup olmayacağına dair uçağa döndüğünde uçağın bir alev topuna döndüğünü ve hızla aşağı indiğini gördük.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...