Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2016 12:49 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

Sınırda sıcak saatler! Tüm birlikler alarma geçti

Suriye'nin Cerablus kentinde terör örgütü IŞİD, YPG ve Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar şiddetlenirken, sınırın Türkiye tarafında ise Gaziantep’in Karkamış ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki mahalleye onlarca tank, fırtına obüs, zırhlı personel taşıyıcı ve askeri mühimmat konuşlandırıldı.

Sınırda sıcak saatler! Tüm birlikler alarma geçti
Gaziantep, sınır

Özgür Suriye Ordusu ve YPG güçlerinin Suriye’nin Cerablus kentinde sıkıştırdığı İŞİD militanları arasında çatışmalar şiddetlenirken, sınırın Türkiye tarafında ise askeri hareketlilik sürüyor. Gaziantep’in Karkamış ilçesine 10 kilometre uzakta bulunan Soylu Mahallesi'nde onlarca tank, obüs ve zırhlı personel taşıyıcı ve askeri mühimmat konuşlandırıldı. Askeri araç ve birliklerin terör örgütü IŞİD üyelerinin sızma ihtimaline karşı hazır bekletildiği öğrenilirken, sızmalara karşı tüm sınır birliklerinin de alarma geçtiği öğrenildi. Öte yandan AFAD ekipleri tarafından da bölgede sahra hastanesi kurulduğu bildirildi.
Karkamış’a düşen roketler inceleniyor
Sabah saatlerinde Suriye’nin Cerablus kentinden atılan 2 adet havan mermisi, Karkamış ilçesindeki Karşıyaka Mahallesi Cami lojmanına ait bahçeye isabet etti. Herhangi bir can kaybı ve yaralanan olmazken, sokaktaki elektrik telleri zarar gördü. Düşen roketlerin ardından olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, çevrede geniş güvenlik tedbirleri alındı. Olay yeri incelemesinin tamamlanmasının ardından ise bölgeye sevk edilen bomba imha uzmanları ise havan mermisinin düştüğü bölgede inceleme başlattı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...