Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 May 2015 19:33 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Şoför esnafına güzel haber

Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünü 2016 sonuna kadar yenileyenlerin ÖTV'si karşılanacak, ticari araçlara takılacak kamera ve GPRS bedeli vergiden düşürülecek.

Şoför esnafına güzel haber
şoför, esnaf,

Şoför esnafını sevindirecek müjdeli haberler geldi.  Artık ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünü 2016 yılı sonuna kadar yenileyen şoförlerin ÖTV’sini devlet ödeyecek. Böylelikle şoförler son teknolojiyle donanmış, güvenli, konforlu araçlarda hizmet verecek ve araç stoğunun yenilenmesiyle vatandaşlar da bu konfordan istifade edecek.

 Araçlara takılacak kamera ve GPRS bedeli vergiden düşürülecek.

Şoförlerin dinlenebileceği modern mekanlar oluşturulacak. Temiz ve sağlıklı dinlenme yerleri, durak kulübeleri, sektörde hızla yayılacak ve bu konuda yerel yönetimlere gerekli destek sağlanacak.

Kanuni yapısal değişiklikler de yapılacak. Bu kapsamda, özel halk otobüsleri tanımı, Karayolları Trafik Kanunu’na eklenecek. Minibüsçülerin, motorlu taşıt vergisi konusundaki sorunu kanuni değişiklikle çözülecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...