Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Mart 2017 09:58 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

KHK Göreve İade Edilenlerin TAM LİSTESİ | Yeni KHK İle Göreve Dönen Kişilerin İsimleri!

KHK ile göreve dönen kişilerin isim listesi. İade edilenlerin isimleri Resmi Gazete’de yayınlandı. FETÖ soruşturmaları kapsamında daha önce görevinden ihraç edilenlerden bazıları yayımlanan yeni 2017 KHK ile görevlerine iade edildi. Karar, Resmi Gazete üzerindeki yerini aldı. Bizler de sizler için Resmi Gazete kararını araştırdık ve iade edilen kişilerin tam listesini hazırladık.

KHK Göreve İade Edilenlerin TAM LİSTESİ | Yeni KHK İle Göreve Dönen Kişilerin İsimleri!
khk,khk isim listesi,göreve iade edilenlerin isimleri

Resmi Gazete üzerinden iade edilenlerin isimlerini sizler için derledik. Dün gece yayımlanan son KHK ile birlikte görevden uzaklaştırılan kişilerden bazıları görevleri iade edildi. İşte 2017 KHK kararlarına göre görevi iade edilen kişilerin isimleri…

Sondakika! Bozdağ: KHK'lerle ihraç edilen kişi sayısı 107 bin 174

Detaylar sürecek...

KHK ile daha önce kamudaki görevlerinden çıkarılan kişiler yeni KHK ile görevlerine dönebilecek. KHK'nın ekindeki listeye göre, İçişleri Bakanlığından 90, Sağlık Bakanlığından 83, Diyanet'üen 76, yükseköğretim kurumlarından 37, Emniyet ve SGK Başkanlığından 24'er, Adalet Bakanlığından 15, Karayolları Genel Müdürlüğünden 9, Milli Savunma Bakanlığı, TSK ve Orman Bakanlığından 7'şer, TCDD ve İller Bankasından 5'er, Yargıtay, Jandarma ve Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğünden 4'er, Danıştay, BTK Başkanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden 3'er, Çevre Bakanlığı, TÜİK, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ ve Türkiye Demiryolu Makinaları A.Ş'den 2'şer, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Sayıştay ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden birer kişi göreve iade edildi.

12 OCAK 2018 KHK İLE GÖREVE İADE EDİLENLER LİSTESİ

24 ARALIK 2017 KHK İLE GÖREVE İADE EDİLENLER LİSTESİ

SON KHK HABERİ:

Çeşitli kurumlarda görev yapan 2 bin 766 personel kamudan ihraç edildi.
Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 245 kişi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 12 kişi, TÜBİTAK'tan 45 kişi, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan 53 kişi, Dışişleri Bakanlığı'ndan 10 kişi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan 19 kişi, İçişleri Bakanlığı'ndan 20 kişi,  Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 392 kişi, ihraç edildi. 
155'i Kara Kuvvetleri, 155'i Deniz Kuvvetleri, 327'si Hava Kuvvetleri Komutanlığından olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinden 637 personel ihraç edildi.
Jandarma Genel Komutanlığından 360, Emniyet Genel Müdürlüğünden 61, Sahil Güvenlik Komutanlığından 4 personel ihraç edildi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan, istifa eden veya başka bir sebeple ayrılan 22 subayın rütbesi alındı.
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 341 kişi, ihraç edildi. 
Yargıtay Başkanlığı'ndan 22 kişi ihraç edildi.
7'si dernek, 7'si vakıf olmak üzere 17 kurum kapatılırken, daha önceden kapatılan bir vakıf açıldı, yurt dışında öğrenim gören 6 kişinin ise öğrencilikle ilişiği kesildi.
KHK kapsamında 115 kişi, eski görevlerine iade edildi

698 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME 

'Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar' nedeniyle cezaevinde hükümlü ve tutuklu bulunanlar, duruşmalara badem kurusu ve gri renginde tulum giyerek getirilecek.
Taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi, 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olanları kapsayacak.
Taşeron işçiler, on gün içinde çalıştıkları idarenin hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birime, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı başvurabilecek. askerlik görevlerini yerine getiren yükümlülerle terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanması sırasında yardımcı olan sivillerden Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatınıkaybedenlerin çocukları ve  kardeşleri istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, silah altındakiler istemeleri durumunda terhis edilecek.
Taşeron işçiler, sürekli işçi kadrosuna geçebilmek için yazılı ve/veya sözlü ya da uygulamalı sınava alınacak. Sınavda başarılı olanların kadroya geçirilmesine ilişkin süreç 90 gün içinde sonuçlandırılacak.
Taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçebilmesinde, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak şartı yer alacak.
Savunma Sanayii Müşteşarlığı Cumhurbaşkanına bağlandı. Buna göre, müsteşarlık personeli Cumhurbaşkanı onayı ile atanacak, Cumhurbaşkanı bu
yetkisini Müsteşara devredebilecek.
Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanacak. Cumhurbaşkanının daveti üzerine toplanacak komite üyeleri Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, İçişleri ve Milli Savunma bakanları olacak.
Danıştaya 16, Yargıtaya ise 100 yeni üye kadrosu ihdas edildi.
Türk Silahlı Kuvvetlerindeki uzman erbaşlara da zati demirbaş silah edinme hakkı sağlandı.
Askeri fabrikalar ve askeri tersanelerin imkan ve kabiliyetlerini kullanarak kamu idarelerinden, kamu iktisadi teşebbüslerinden, yabancılar dahil gerçek ve tüzel kişilerden sipariş almak veya bunların ihtiyaçları için teklif vermek, bu siparişler ve teklifler sebebiyle gerektiğinde müşterek imalat, tasarım, araştırma-geliştirme, ürün geliştirme faaliyetlerinde bulunmak, askeri fabrikalar ve tersanelerin gelişimini ve modernizasyonunu sağlamak, tesisler inşa etmek ve esas sözleşmesinde düzenlenecek diğer ticari faaliyetlerde bulunmak üzere, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT A.Ş.) kuruldu.
Şehit yakınları ile gazilere manevi ve maddi destek sağlamak, toplumla ve kendi aralarında iletişim ve dayanışmalarını güçlendirmek amacıyla Ankara'da Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı kuruldu.
4/C (geçici) personel statüsü kaldırılarak, bu statüdeki personel 4/B (sözleşmeli) statüsüne geçirildi.

DAHA ÖNCE 416 KİŞİ GÖREVLERİNE İADE EDİLMİŞTİ

Resmi Gazete'nin mükerrer  sayısında yayımlanan 688 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 416 kişi kamudaki  görevlerine iade edildi. Göreve iade edilenlere, kamu görevinden çıkarıldıkları  tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve  sosyal hakları ödenecek. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı  herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan 688  Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 416 kişi kamudaki görevlerine iade  edildi.

688 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirlerin Alınması  Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında  yayımlanarak yürürlüğe girdi. KHK ile daha önce kamudaki görevlerinden çıkarılan  416 kişi görevlerine dönebilecek.

KHK'nın ekindeki listeye göre, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler  personelinden 90, sağlık Bakanlığından 83, Diyanet İşleri Başkanlığından 76,  yükseköğretim kurumlarından 37, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu  Başkanlığından 24’er, Adalet Bakanlığından 15, Karayolları Genel Müdürlüğünden 9,  Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile Orman ve Su İşleri  Bakanlığından 7'şer, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve İller  Bankasından 5'er, Yargıtay, Jandarma Genel Komutanlığı ve Devlet Hava Meydanları  İşletmesi Genel Müdürlüğünden 4'er, Danıştay Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri ve  İletişim Kurumu Başkanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden 3'er, Çevre  ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye Lokomotif ve Motor  Sanayi AŞ. Genel Müdürlüğü ve Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi  Genel Müdürlüğünden 2'şer, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, İçişleri  Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Sayıştay ile Basın Yayın ve Enformasyon  Genel Müdürlüğünden birer kişi göreve iade edildi.

Göreve 10 gün içinde başlamaları gerekiyor

KHK'nın yayımlanmasıyla görevlerine iade edilenlerin 10 gün içinde  göreve başlamaları gerekiyor. Bu sürede göreve başlamayanlar çekilmiş sayılacak.

Göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve  başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları  ödenecek. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir  tazminat talebinde bulunamayacak. Söz konusu personelin görevlerine iadesi, kamu  görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim  durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara  atanmak suretiyle de yapılabilecek.

OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA BAZI TEDBİRLER ALINMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

Karar Sayısı: KHK/688

Olağanüstü hal kapsamında bazı tedbirler alınması; Anayasanın 121 inci maddesi ile 25/10/1983 tarihli ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 4 üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nca 20/3/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.

İade hükümleri

MADDE 1 – (1) Ekli listede yer alan kamu görevlileri, ilgili kanun hükmünde kararnamenin eki listelerin ilgili sıralarından çıkarılmıştır.

(2) İlgili kanun hükmünde kararname hükümleri, birinci fıkrada belirtilen kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ilgili kanun hükmünde kararnamenin yayımı tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkmış sayılır. Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren on gün içerisinde göreve başlamayanlar çekilmiş sayılır. Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenir. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz. Bu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilir. Bu maddeye ilişkin işlemler ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından yürütülür.

Yürürlük

MADDE 2 – (1) Bu Kanun Hükmünde Kararname yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 3 – (1) Bu Kanun Hükmünde Kararname hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Recep Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI

KHK ile göreve dönen 416 kişinin isim listesi. İade edilenlerin 416 kişinin isimleri Resmi Gazete’de yayınlandı. KHK kararına göre 416 kişi görevine iade edildi. FETÖ soruşturmaları kapsamında daha önce görevinden ihraç edilen 416 kişi yayımlanan yeni KHK ile görevlerine iade edildi. Karar, Resmi Gazete üzerindeki yerini aldı. Bizler de sizler için Resmi Gazete kararını araştırdık ve iade edilen 416 kişinin tam listesini hazırladık.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...