Tgrt Haber
06 Şubat 2016 16:34 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

SRC sınav soruları, ne zaman açıklanacak - 6 Şubat SRC sınav soruları

SRC sınav soruları, ne zaman açıklanacak. 6 Şubat 2016 SRC belgesi için sınav tamam. Sınava girecek kişiler SRC sınav soruları merakla bekliyor. SRC sınav soruları, SRC sonuçları, SRC sınavı, SRC sınav cevapları bütün bu saydığımız konular ve detaylarını öğrenebilirsiniz.. 6 şubat SRC sınav soruları açıklandığında bütün detaylarıyla burada olacak...

SRC sınav soruları, ne zaman açıklanacak -  6 Şubat SRC sınav soruları
SRC sınav soruları, SRC sonuçları, SRC sınavı, SRC sınav cevapları, SRC sınav soruları ne zaman açıklanacak,6 Şubat SRC sınav soruları,

SRC sınav soruları, ne zaman açıklanacak. Sınava girecek kişiler SRC sınav soruları, merakla bekliyor. 6 şubat SRC sınav soruları, açıklandığı zaman bütün detaylarıyla haberimizde görebilirsiniz. SRC sınav soruları merak ediliyor. SRC sınav soruları, SRC sonuçları, SRC sınavı, SRC sınav cevapları bu saydığımız konular ve detayları burada olacak.6 Şubat 2016 SRC belgesi için sınav tamam. Şimdi sınava girenler SRC sınav soru ve cevaplarını merak ediyorlar. Bir yandan da sınav sonuçları ne zaman açıklanır bu düşünülüyor.

SRC SINAVI GİRİŞ BELGESİ İNDİR

SRC Sınavı soru ve cevapları ne zaman açıklanacak6 Şubat Src sınavı için artık sayılı günler kaldı.SRC belgesini almak isteyen veya bu sınadna başarısız olan adaylar 6 Şubatta yapılacak olan sınava girecekler.Sınav belgeleri e-devlet üzerinden Ulaştırma Bakanlığı sekmesinden giriş belgeleri indirilebilecek.İşte SRC sınavının detayları SRC Sınav giriş belgeleri nereden indirilecek?6 Şubat Src sınavı için artık sayılı günler kaldı.SRC belgesini almak isteyen veya bu sınadna başarısız olan adaylar 6 Şubatta yapılacak olan sınava girecekler.Sınav belgeleri e-devlet üzerinden Ulaştırma Bakanlığı sekmesinden giriş belgeleri indirilebilecek.İşte SRC sınavının detayları.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2016 Yılı SRC belgesi sınav tarihleri açıklandı.2016 SRC sınavları ne zaman olacak? 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan ilk üç Mesleki Yeterlilik Sınav takvimi Bakanlığın resmi sitesinde yayımlandı. 2016 SRC sınav tarihleri ile sınav başvuru başlangıç ve başvuru bitiş tarihleri aşağıda belirtilmiştir.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan SRC sınavları tarihi ve açıklamalar haberimizin devamındadır.

SRC belgesi olmadan trafiğe çıkan sürücülere büyük yaptırımlar uygulanmaktadır. Hem sürücüye hem de ticari aracın sahibi olan firmaya ayrı ayrı para cezaları kesilmektedir.

Yetki belge sahipleri ticari aracın yola çıkmasından önce yanında gerekli SRc belgelerini bulunadurmak zorundadır. Araçları nitelikli ve belgeli şoförlerin sürmesi gerekiyor. Sürücüler mesleki yeterlilik belgelerini yanında sürekli bulundurmaları gerekmektedir. Gidilecek mesafeye uygun olarak yeterli sayıda sürücü ve yardımcı personel araçta bulunmalıdır.

Uygulamada 4 adet farklı uygulama alanlarına bağlı olarak SRC belge Türleri vardır. Bular sırasıyla:

SRC1 belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı  

SRC2 belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı

SRC3 belgesi: Uluslararası eşya taşımacılığı

SRC4 belgesi: Yurtiçi eşya taşımacılığı

SRC belgesine başvuracak sürücülerde aranan şartlar ve istenen belgeler:

Faaliyet alanına göre (uluslararası eşya/yolcu veya yurtiçi eşya/yolcu) SRC türü mesleki yeterlilik belgesi almak isteğini belirten bir dilekçe,

Başvuru sahibinin 25.02.2003 tarihinden önce alınmış C, D, E sınıfı sürücü belgelerinden birisi,

Başvuru sahibinin 25.02.2003 tarihinden önce alınmış B sınıfı sürücü belgesine sahip olması halinde; B sınıfı sürücü belgesinin alındığı tarihten itibaren 25.02.2003 tarihine kadar en az 90 gün süreyle çalıştığını gösteren sosyal güvenlik kurumlarından alınmış belge,

T.C. Kimlik Numarasının yazılı olduğu Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

4 x 6 ebadında vesikalık 2 Adet fotoğraf,

Belge ücretinin ödendiğini gösterir banka dekontu,

Sınav giriş belgeleri sınavdan 4-5 gün önce çıkmaktadır. Giriş belgelerinizi eğitim merkezine uğrayarak alabileceksiniz.

Sınav sonuçları: Sınav sonuçları ortalama olarak sınavdan 20-25 gün açıklanmaktadır.

Kart Ücreti: Sınavda başarılı olan kişilerin src kartlarının bakanlık tarafından basılıp gönderilmesi için 17 TL kart ücretini halk bankasına yatırlamları gerekecektir. Sınavı kazanan kişiler harcını yatırdıktan sonra kartları src kartları ortalama 20-25 gün sonra gelmektedir.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği çerçevesinde,

1- Bakanlığımızca yetkilendirilen eğitim merkezlerinden, Mesleki Yeterlilik Eğitimi Tamamlama Belgesi alarak sınava girme hakkı kazanan (SRC 1, SRC2, SRC3, SRC4, SRC5, ODY Türü ve ÜDY Türü),

2- Yönetmeliğin 8 inci maddesi kapsamında; eğitimden muaf olup, doğrudan sınava girme hakkı olanlar (ODY Türü ve ÜDY Türü),için,

06 ŞUBAT 2016 TARİHLİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI İÇİN,

Mesleki Yeterlilik Eğitimi vermek üzere Bakanlığımızca yetkilendirilen eğitim merkezleri tarafından 06 Aralık 2015 günü saat 21.00’e kadar tamamlanmış eğitimlere katılan ve müracaat tarihleri içerisinde Bakanlığımıza bildirilenler 06 Şubat 2016 tarihinde yapılacak sınava müracaat edebilecektir.

Eğitimden muaf olup, doğrudan sınava girme hakkı olanlar için Bakanlığımız Bölge Müdürlüklerine başvuru süresi 14 Aralık 2015 tarihinde saat 17.00’de son bulacaktır.

06 Şubat 2016 tarihinde yapılacak Mesleki Yeterlilik Sınavına müracaatta bulunan kişiler sınav ücretini en geç 25 Aralık 2015 tarihinde mesai saati sonuna kadar yatırmak zorundadırlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...