Tgrt Haber
04 Mart 2015 15:45 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

SSK sigorta hizmet dökümü, SGK 4A Hizmet Dökümü

SGK-SSK hizmet dökümü ve 4A sigorta sorgulama işlemi artık çok kolay. SGK borç sorgulama işlemi uygulamalar sayesinde işlemler daha seri ve doğru şekilde yapılabilmektedir.

SSK sigorta hizmet dökümü, SGK 4A Hizmet Dökümü
sgk hizmet dökümü, ssk sigorta hizmet dökümü, SGK 4A Hizmet Dökümü, SGK borç sorgulama işlemi,

Türkiye'deki her çalışanan gerek ihtiyaç gerekse meraktan girip kontrol ettiği SSK primlerinin açıklandığı siteye bu sayfan giriş yapabilirsiniz. SGK hizmet dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun her bir kurumu için aynışekilde yapılmaktadır. SGK hizmet dökümünüzüiki farklıyöntem ile yapabilirsiniz. Üstelik her iki yöntem de, SGK’nın alt kurumlarınıoluşturan, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı(4C) kurumlarıiçin aynışekilde işlemektedir. SGK-SSK hizmet dökümü ve 4A sigorta sorgulama işlemi artık çok kolay. SGK borç sorgulama işlemi uygulamalar sayesinde işlemler daha seri ve doğru şekilde yapılabilmektedir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SİGORTA SORGULAMA

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

Bu yazımızın konusunu ise, SGK’nın uygulamalarından biri olan SGK borç sorgulama işlemi oluşturmaktadır.Açılan pencerede T.C. seçeneğini seçiniz. Daha sonra ise sorgulama panelinden T.C. kimlik numaranızı giriniz. Aşağıdaki panele geçip il kısmına nüfus cüzdanınızda kayıtlı olduğunuz ili giriniz. Doğum yılı tarihinizi ve nüfus cüzdanının arka kısmında yer alan cilt kodunuzu giriniz. Son olarak ise panelin aşağısında yer alan güvenlik kodunu giriniz.

SGK Borç Sorgulama

SGK borç sorgulama işlemi, emekli olmak için ödemekte olduğunuz prim borcunuzun ne durumda olduğunu öğrenmeniz için geliştirilmiş olan bir uygulamadır. Bildiğiniz gibi, çalışma hayatınızın bitmesi ile emeklilik durumu devreye girmektedir. Fakat emekli olunca hala aylık bir miktar maaş alabilmeniz için, çalıştığınız süreç boyunca belli bir miktar prim ödemeniz gerekecektir. Ödemeniz gereken bu prim miktarını her zaman ödeme durumunuz olmayabilir. Bu durumda ise belli bir miktar prim borcunuz birikmiş olacaktır. İşte bu ödemeniz gereken prim borcunuzun bilgisini, SGK borç sorgulama uygulamasını kullanarak öğrenebilirsiniz.

SGK borç sorgulaması işleminizi yaparken bağlı olarak çalıştığınız kurum önemli değildir. Yani, SGK’nın her üç kurumu için de aynı yöntemleri kullanarak, borç sorgulamanızı yapabilmeniz mümkündür. Sosyal Güvenlik Kurumu’nu oluşturan bu üç kurum ise, SSK (4A), Bağkur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumlarıdır.

Şimdi bu üç kurum için de borç sorgulamasının nasıl yapılabileceğine biraz değinelim;

SGK borç sorgulama iki farklı şekilde yapılabilmektedir. Her iki yöntem de dijital ortam üzerinden yapılmaktadır. Borç sorgulaması için kullanılabilecek yöntemler ise şöyledir;

E-Devlet sistemi aracılığı ile E-Devlet şifresi kullanılarak yapılan borç sorgulama işlemi,

Online tahsilat yöntemi kullanılarak, şifre kullanmadan yapılan borç sorgulama işlemi.

Şimdi öncelikle, e-devlet sistemi aracılığı ile e-devlet şifresi kullanılarak yapılan borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını anlatalım;

    Borç sorgulama işleminiz için ilk aşama olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web adresi olan bağlantı adresine giriş yapınız.
    Bu aşamadan sonra açılan yeni sayfada yer alan, ‘Mobil İmza, ‘Elektronik İmza’ ve ‘e-Devlet Şifresi’ şeklinde düzenlenmiş olan bölümleri göreceksiniz.
    Bu bölümlerden ‘e-Devlet şifresi’ yazan bölümü seçiniz.
    Son olarak açılan yeni sayfada bulunan ilgili alanlara, TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi yazınız.

Bu şekilde işlem yaptığınız takdirde, SGK borç sorgulamanızı, e-devlet şifrenizi kullanarak yapmış olursunuz.

Şimdi de SGK borç sorgulaması için kullanılan diğer yöntemi anlatalım. Bu yöntem internet üzerinden yapılan, online tahsilat yöntemidir. Bu yöntemin, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan yöntemden farkı ise, şifre kullanımına gerek olmamasıdır.

Online tahsilat ile SGK borç sorgulama işlemi için izlemeniz gereken işlem aşamaları şöyledir;

    Borç sorgulama işleminiz için ilk olarak, sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.
    Bu aşamadan sonra açılan yeni sayfada, web tahsilat başlığı adı altında düzenlenmiş olan tabloyu göreceksiniz.
    Bu tablonun içinde borç sorgulama şeklinde düzenlenmiş bir bölüm  yer almaktadır. Bu bölümün altında ise;
    sorgu türü,
    sorgu tipi,
    sicil no,
    güvenlik kodu şeklinde düzenlenmiş olan diğer başlıklar bulunmaktadır.
    Bu aşamadan sonra sıra bu bölümlerde belirtilen alanları bilgilerinize göre doldurmanıza gelecektir.
    Buna göre, burada sorgu türü yazan bölüme, bağlı olarak çalıştığınız kuruma göre bilgilerinizi aktarınız. Yani, SSK (4A) kurumuna bağlı olarak çalışan biriyseniz, burada yer alan 4A İşveren Ödemeleri seçeneğine tıklayınız.
    Bu aşamayı da tamamladıktan sonra, sorgu tipi yazan bölüme yine bağlı olarak çalıştığınız kuruma göre bilgilerinizi aktarınız. Bu durumda bu bölüme, SSK (4A) veya Bağkur (4B) kurumları için farklı şekillerde düzenlenmiş olan işlemlerden size uygun olan kurumu seçmeniz gerekecektir.
    Ardından, sicil no yazan alana sizden talep edilen sicil no bilginizi yazınız.
    Daha sonra da güvenlik kodu yazan alana, ekranda verilen harf ve rakamları eksiksiz ve doğru şekilde yazınız.
    En son aşama olarak da borç sorgula şeklinde düzenlenmiş olan seçeneği tıklayınız.

Bu şekilde işlem yaptığınız takdirde, online tahsilat üzerinden şifre kullanmaksızın borç sorgulamanızı tamamlamış olursunuz.

Bir de bu borç sorgulaması dışında, Genel Sağlık Sigortası borç durumunuzu da yine online tahsilat üzerinden öğrenebilirsiniz. Bunun için yine bu sayfada yer alan diğer ödemeler yazan bölüme geliniz. Daha sonra  sorgu tipi  yazan seçeneği ise  GSS prim yazan bölümü seçerek doldurunuz. Bu aşamaları yaptıktan sonra, sorgulama işlemi yine aynı şekilde yapılmaktadır. Yani bu durumda yine T.C. kimlik numaranızı yazınız. Ardından güvenlik kodunda yazan harf ve rakamları yazınız. Böylece  borç sorgulama işleminizi tamamlamış olursunuz ve bilgilerinizi öğrenmiş olursunuz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...