Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Şubat 2016 14:21 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Suriye resmen tehdit etti! 'Evlerine tabutlar içinde dönerler'

Suriye, ülkesine giren askerlerin evlerine tabutlar içinde döneceğini söyledi.

Suriye resmen tehdit etti! 'Evlerine tabutlar içinde dönerler'
suriye, iran, asker, tehdit,

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye devletinin onayı olmadan ülke egemenliğinin ihlal edilmesinin saldırı eylemi olarak kabul edileceğini söyledi ve Suriye'ye giren askerlerin evlerine tahta tabutlar içinde döneceği tehdidini yaptı. 
Muallim ayrıca Suriye devletinin barış görüşmelerine ön şartsız katıldığını ve herhangi bir ön şart ileri sürmeyeceğini açıkladı.

Suriye Dışişleri Bakanı, Suriye'de faaliyet gösteren terör örgütleri ve 'Riyad muhalefetinin' Cenevre'de Suriyeliler arasındaki diyalog görüşmelerinin sabote ettiğinin altını çizdi. Muallim, ‘Riyad muhalefetinin’ görüşmelerden çekilmesinin daha iyi olduğunu, çünkü bu heyetin hür ve egemen bir karara sahip olmadığını iddia etti.

İran Suudileri tehdit etti: Sağ bırakmayız

İran, Suriye’ye yönelik bir kara harekatına katılacağını açıklayan bölgesel rakibi Suudi Arabistan’a hem dokundurdu hem meydan okudu.

Reuters’in haberine göre Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed el Caferi, Suudi Arabistan’ın Suriye’ye asker göndermeye cesaret edemeyeceğini belirtirken, “Olur da gönderirlerse tekini sağ bırakmayız” dedi.

Bu sözler, ABD öncülüğünde Suriye’ye yönelik bir kara harekatına katılmaya hazır olduğunu bildiren Riyad yönetimine İran’ın ilk tepkisi.

El Caferi, “Bu, Suudiler için intihar olur” diye ekledi.

Tahran, Beşar Esad rejimin en sıkı destekçisi. İran birlikleri uzun süredir Suriye’de rejim güçleriyle birlikte savaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...