Tgrt Haber
05 Şubat 2016 13:07 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:29

Survivor Yılmaz Morgül kimdir, Survivor Yılmaz Morgül biyografisi - Yılmaz Morgül elendi mi

Survivor yarışmasına artık sadece sayılı günler kaldı. Herkes merakla yarışmanın başlayacağı günü bekliyor. Yılmaz Morgül de merak edilenler arasında. Peki Survivor Yılmaz Morgül kimdir, Survivor Yılmaz Morgül biyografisi, Yılmaz Morgül Survivor'da elendi mi, Yılmaz Morgül yarışmada neler yaptı, tüm detaylar burada...

Survivor Yılmaz Morgül kimdir, Survivor Yılmaz Morgül biyografisi - Yılmaz Morgül elendi mi
yılmaz morgül, yılmaz morgül kimdir, yılmaz morgül survivor, Survivor Yılmaz Morgül, Survivor Yılmaz Morgül kimdir, Survivor Yılmaz Morgül biyografisi,

Survivor yarışmasına artık sadece sayılı günler kaldı. Herkes merakla yarışmanın başlayacağı günü bekliyor. Yılmaz Morgül de merak edilenler arasında. Peki Survivor Yılmaz Morgül kimdir, Survivor Yılmaz Morgül biyografisi,Yılmaz Morgül ilk yarışmasında neler yaptı, tüm detaylar burada... Kırmızı bantlı Survivor Yılmaz Morgül, Rambo’nun biraz değişik bir versiyonu olarak çıktı karşımıza. Herkes onun Survivor tanıtım fragmanlarında kırmızı bantlı halini şaşkınlıkla izledi. Dominik’te çekilen Survivor dünyanın en zor hayatta kalma yarışı olarak bilinir. Tanıtım fragmanlarında bu işe biraz esprili yaklaştığı gözlenen Yılmaz Morgül’ün Survivor’da nasıl bir performans sergileyeceği şimdiden büyük merak konusu. Bir çok kişi Yılmaz Morgül'ün ilk haftalardan eleneceğini düşünüyor. Ancak bunun tam tersini düşünenler de bir hayli fazla. Yılmaz Morgül'ün Survivor macerası ne kadar sürecek hep birlikte göreceğiz...

TV8 ekranlarının ilgiyle izlenen yarışmalarından Survivor 2016' dün akşam yine nefes kesen bir bölümle ekrana geldi. Gönüllülerin kazandığı dokunulmazlık oyunu sonrası ünlülerde bir isim adaya veda edecek. Yarışmacıların oylamaları sonucunda eleme potasına giren ilk isim Tuğba Özay oldu.

YILMAZ MORGÜL'E BÜYÜK ŞOK

SMS oylaması sonucunda en çok oyu alan Ebru Öztürk'ün de Yılmaz Morgül'ü seçmesiyle kimsenin beklemediği bir tablo ortaya çıktı. Yapılacak oylama sonucunda Tuğba Özay ve Yılmaz Morgül, adaya veda edecek iki isimden biri olacak.

Yılmaz Morgül yarışamadan düştü!

Tv 8 ekranlarında yayınlanan Survivor adlı yarışma programında, herkes tarafından yakından takip edilen Yılmaz Morgül, daha yarışmaya başlamadan tahta tribünde arkadaşlarına tezahürat yaparken aşağı düştü.

Survivor Yılmaz Morgül kimdir, Survivor Yılmaz Morgül biyografisi - Yılmaz Morgül elendi mi

Yılmaz Morgül Kimdir?

14 Ocak 1964 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geldi. Yedi çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olarak dünyaya gelen Morgül, henüz 7 yaşındayken babasını kaybetti.

Babaannesinin ud çalıp söylemesi ve babası İbrahim beyin usta bir tulum müzisyeni olması sebebiyle müzikle iç içe büyüyen Morgül, büyük üstatlardan eğitim aldı.

Çocukluk ve gençlik yıllarında, öğrenim hayatı boyunca bir çok müsamere de şarkılar söyleyen, korolarda yer alan ve tiyatro oyunlarında rol alan Morgül, 11 yaşına geldiğinde Yurdaer Doğulu Müzik Merkezi'nde müzik eğitimine başladı.

Büyük Üstatlardan Eğitim Aldı!

İlk müzik eğitimine 9 yaşında başlayan sanatçı, Üsküdar, Kadıköy, Beşiktaş Musiki Cemiyetleri'nde, Yurdaer Doğulu Müzik Okulu’nda, İstanbul ve Adana Belediye Konservatuarları'nda, Melahat Pars, Feriha Tunceli, Sadun Aksüt, Alaattin Yavaşça, Şeref Çakar, Sözer Yaşmut gibi üstatlardan eğitim aldı.

İlk Albümü “Elveda İstanbul”

1988 yılında ilk olarak Adana‘da Divan Otel’inde assolist olarak sahneye çıkan Morgül, “Elveda İstanbul” adındaki ilk albümünü 1995 yılında piyasaya sürdü.

1996 yılında çıkardığı ikinci albümünde Orhan Gencebay‘ın “Dertler Benim Olsun”, Cengizhan Altuntaş ve Mehmet Ilgın‘ın “Ağlama Değmez Hayat”ını kendi tarzıyla yeniden seslendirdi.

Yılmaz Morgül, Zeki Müren‘in unutulmaz filmlerinden biri olan “Bahçevan”ın aynı isimli şarkısını yeniden yorumlaması ses getirdi ve 1994 yılında “Elveda İstanbul” şarkısıyla artık bütün ülkenin tanıdığı bir sanatçı oldu.

Morgül, aynı zamanda Levent Kırca ve Oya Başar ile Olacak O Kadar programında bir yıl çalıştı ve Nejat Uygur, Levent Kırca, Oya Başar gibi büyük ustalardan oyunculuk dersleri aldı.

Morgül “Gökkuşağı” adındaki Türkiye'yi tanıtan bir programı sundu. Aynı zamanda 2012 yılından beri Olay TV'de Yılmaz Morgül Show isimli kendi programını yapmakta.

En İyi Yorumcu Ödülü Aldı!

Avustralya‘nın Brisbeyn şehrinde 1997 yılında 32 ülkenin katıldığı Güney Pasifik Şarkı Yarışması'na “Uluslararası Star” konumuyla katılıp “En İyi Yorumcu” ödülü aldı.

Cilt Kanseri İle Mücadele Etti!

Ünlü sanatçı Yılmaz Morgül, 1996 yılında cilt kanserine yakalandı. 7 yıl boyunca Amerika'da tedavi olduktan sonra sağlığına tekrar kavuştu.

Yılmaz Morgül, kanserle mücadelesinde yaşadıklarını kanserle mücadele eden hastalara; “Bu hastalık Allah’tan geldi, şifasını da Allah verecek diyordum. Her hastalığın ayeti var. Beş yıl onları okudum. Sürekli kendimi telkin ettim. ‘Sen çok iyi olacaksın, muhteşem olacaksın’ dedim. Bir ara kemoterapi tedavisi gördüm. Saçlarımın bir bölümü döküldü, vücudumun derisi soyuluyordu artık. 1996-2000 yılları arasında durumum çok ciddiydi. Ama Allah'ın izniyle gücümü kaybetmemeye çalıştım ve hastalığımı yendim” cümleleriyle destek verdi.

Talihsizlikler Peşini Bırakmadı!

Morgül, albümlerini müzik şirketinde, 8 ay sonra işten çıkan bir asistanın sahne çalışması sırasında şirketle ilgili olduğunu söylediği bir anlaşmayı imzalaması nedeniyle bilmeden menejerlik sözleşmesi yaptığı için uzun bir süre sahneye çıkamadı ve televizyon programları projelerini gerçekleştiremedi. Morgül, bu anlaşmayı kabul etmeyerek, dava açtı ve 11 yıl süren dava sonucunda haklarına kavuşabildi.

3000’e Yakın Yardım Konseri Verdi!

2000 yılından beri Türkiye'de ve dünyada sağlık ve sosyal yardım derneklerine destek olarak 228 kurumla çalışan Morgül, hayır kurumlarının düzenlediği gecelerde 3000'e yakın ücretsiz yardım konserleri verdi. Özellikle lösemili çocuklar, fenilketonürili çocuklar, down sendromlu çocuklar, sakat ve kimsesiz çocukların yararına konserler yaptı.

Kapıda Bilet Sattım!

Yılmaz Morgül, bir röportajında menajerlik anlaşmasından ötürü sahneye çıkamadığı dönemde yaşadığı maddi sıkıntıyı atlatmak için yaptıklarını şu sözlerle anlattı; “Benim hiç kompleksim yok. Ben insanlar tarafından tanınıyorken bile Cem Yılmaz’ın biletlerini sattım kapıda. Erken gitmiştim, elime biletleri aldım, “Cem Yılmaz’a bilet” diye bağıra bağıra satmaya başladım. Hatta Cem Yılmaz da görünce “İnanamıyorum sana, sen ne kadar komplekssiz bir insansın dedi.”

Ben Egolarımı Lego Yaptım, Siz De Onlarla Oynayın!

Morgül, son olarak Mesut Yar'ın sunuculuğunu yaptığı “Burada Laf Çok” programında “Hiçbir futbol takımının veya siyasi partinin gecesinde sahne almak istemiyorum” açıklamasından sonra kendisine tepki gösteren Tahir Sarıkaya'ya söylediği “Ben egolarımı lego yaptım siz de onlarla oynayabilirsiniz” cümlesiyle gündeme geldi.

Ünlü sanatçı Yılmaz Morgül, şimdilerde yapımcılığını ve sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın üstlendiği Survivor 2016 yarışmasında ünlüler takımında rakiplerine karşı mücadele edecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...