Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Kasım 2015 09:16 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

TEOG 2015 sınav cevapları ve sınav soruları açıklandı mı? (TEOG sonçları puan hesaplama öğren)

8. sınıf öğrencileri kader sınavlarına giriyor. Bugün 2. oturum yapılacak ve sınavlar sona erecek. İşte TEOG'la ilgili detaylar: TEOG 2015 sınav soruları açıklandı mı, TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, TEOG sonuçları puan hesaplama işlemleri tgrthaber'de.

TEOG 2015 sınav cevapları ve sınav soruları açıklandı mı? (TEOG sonçları puan hesaplama öğren)
TEOG sınav sonuçları, TEOG sınav soruları, TEOG sınav cevapları, teog puan hesaplama, teog 2015 öğreen,

8. sınıf öğrencileri kader sınavlarına giriyor. Bugün 2. oturum yapılacak ve sınavlar sona erecek. İşte TEOG'la ilgili detaylar: TEOG 2015 sınav soruları açıklandı mı, TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, TEOG sonuçları puan hesaplama işlemleri tgrthaber'de. TEOG 1. dönem sınavının ilk oturumu yapıldı. 24 - 25 Kasım Çarşamba günü yapılan sınava 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin girdiği sınavda 200 bin öğretmen görev aldı. Ortaöğretimin son sınıfında eğitim gören öğrencilerin katılmak zorunda oldukları TEOG sınavı sonrasında öğreciler sınav soru ve cevapları ile sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar. MEB'den alınan bilgilere göre, TEOG sınavının tamamlanmasından sonra 12-13 Aralık tarihinde mazeret sınavı gerçekleşecek bu sınavınm gerçekleşmesi sonrasında TEOG 1. Dönem Sınav sonuçları Ocak ayı içerisinde açıklanacak. Sonuçların açıklanması öğrenciler, sınav sonuçlarını E okul üzerinden öğrenebilecekler.

TEOG 2015 sınav cevapları ve sınav soruları açıklandı mı? (TEOG sonçları puan hesaplama öğren)

Öğrenciler heyecanlı

TEOG sınavına giren 8.sınıf öğrencileri bugün sınavlarını sonlandıracak. Öğrenciler biten sınavın ardından merakla sonuçların açıklanacağı günü bekliyor. Sınavdan önce de TEOG puan hesaplama yapamak için öğrenciler araştırma içerisinde.

TEOG TIKLA TÜM DETAYLARI ÖĞREN

TEOG SORU VE CEVAPLARI eba.gov.tr'DEN AÇIKLANACAK!

TEOG soruları ve cevapları bu yıl MEB'in resmi sitesi eba.gov.tr üzerinden açıkalancak. Öğrenciler, TEOG soru ve cevaplarını öğrenmek için, EBA kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Yeni uygulama ile TEOG 1. Dönem soru ve cevapları da Eba üzerinden erişilebilecek. 25-26 Kasım tarihinde yapılan 8. sınıflar 1. dönem Teog soru ve ceavpları videolu soru çözümleri Eba üzerinden 26 kasım 2015 perşembe günü saat: 13.00'den itibaren başlayacak. Eba Teog soru ve cevapları öğrenme linkini haberimizin ayrıntılarında bulabilirsiniz.

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR EBA ŞİFRESİ ALMA

TEOG sorularının ve cevaplarının açıklanacağı eba.gov.tr'ye giriş nasıl yapılır sorusunun yanıtı olarak. Arama çubuğuna eba.gov.tr adresini girdikten sonra karşıklarına çıkan ana sayfasıdan istedikleri bilgilere ulaşabilecekler. Eba girişi yapmak için, http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp giriş yapılarak kullanıcı adı ve şifre girilerek işlem yapalbilmektedir.

ORTAK SINAVLARDA YAPILAN YANLIŞLAR NET SAYISINI ETKİLİYOR MU?

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak olup TEOG sonuç değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

TEOG SINAVI TÜM MERKEZLERDE AYNI ANDA GERÇEKLEŞTİ!

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlar 1. Dönem 25-26 Kasım'da yapılıyor. Sınav, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde iki gün uygulanacak oturum için 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 20 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde aynı anda gerçekleşecek.

Öğrenciler, 25 Kasım Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 26 Kasım Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.

TEOG PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Öğrencinin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için girdiği sınavlardan yapmış olduğu doğru sayıları toplam geçerli soru sayısına bölünerek 100 ile çarpılırak her sınavın puanı ayrı ayrı hesaplanır. Daha sonra bu puanlar ağırlıklandırılarak toplanır ve AOSP puanı hesaplanır.

AĞILIRLIKLANDIRIMIŞ ORTAK SINAV PUANI (AOSP) NEDİR?

TEog sınavı sonrasında ve her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar toplanarak her öğrenci için 700 tam puan üzerinden AOSP hesaplanacaktır.

ORTAK SINAV PUANININ KULLANILDIĞI YERLER

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

ORTAÖĞRETİM YERLEŞTİRME PUANINI HESAPLAMA

TEOG sınavlarının değerlendirilmesiden kullanılan Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) çeşitli sitelerin yapmış oldukları Hesaplama aracı yardımı ile kolayca öğrenilebilmektedir.

Sınavda, yaklaşık 200 bin öğretmen görevlendirildi
Birinci dönem ortak sınavları, 25 ve 26 Kasım´da yapılacak.  Sınav, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde her iki gün yapılacak oturum için 09.00, 10.10 ve 11.20´de başlayacak. Teneffüs araları 20 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek.
 
Öğrenciler, 25 Kasım Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavına girdi. 26 Kasım Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.
 
Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi sınavı, yalnızca sekizinci sınıfların sorumlu oldukları bir değerlendirme sınavıdır. Bu haberimizde biz de, sizler için TEOG sınavı ve sınav soruları ile ilgili bazı bilgileri derleyip düzenledik. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi yani kısaca TEOG, daha önceleri bir çok defa değiştirilen ortaöğretime geçiş sınav sistemlerinden biridir. Bu sisteme göre öğrenciler 8. sınıfın son döneminde yapılan tek bir sınav yerine, yıl içindeki her iki dönemin içinde birer sınava girmek durumundadır. 8. sınıf öğrencileri, ilk dönem 6 dersten ve diğer ikinci dönem de 6 dersten olmak üzere, bir yıl içinde toplamda 12 dersten sınava girmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...