Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 May 2016 10:01 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

Terör örgütü çöktü

Mardin Nusaybin’de ağır darbe alan terör örgütü PKK’da çözülme hız kazandı. Daha önce teslim olan 25 teröristin ardından dün de 10’u kadın 42 PKK’lı güvenlik güçlerine sığındı. Nusaybin’de hezimete uğrayan örgüt, silahlı güçlerini ilçeden çektiğini iddia etti.

Terör örgütü çöktü
pkk, terör, terörist, nusaybin,

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlar devam ederken, dün 10'u kadın 42 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olanlar arasında yaralıların da bulunduğu belirtildi. Önceki gün de 25 terörist teslim olmuştu.

437 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından, PKK'nın kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bombalı tuzakların temizlenmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin 'Atmaca-1' operasyonları sürüyor. İlçede bugüne kadar 437 PKK'lı etkisiz hale getirirken, 400 barikat kaldırıldı. Nusaybin'de önceki gün 25 PKK'lının teslim olmasının ardından güvenlik güçleri operasyonlarını Fırat ve Yenişehir mahallelerinde yoğunlaştırıldı. Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lılara sık sık 'teslim olun' çağrıları yapıldı. Çağrılar üzerine Fırat ve Yenişehir mahallelerinde toplam 42 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu.

DAĞ KADROSU İLÇEDE

Güvenlik güçlerinin PKK'lı teslim olanlara insanca muamelesini gören ve buna rağmen teslim olmayı seçmeyen 5 PKK'lı terörist ise önceki gece 03:30'de mezarlık bölgesine doğru kaçarken etkisiz hale getirildi. Bu arada PKK'nın Nusaybin ilçesinden çekildiğini açıklamasına karşın bölgedeki askeri kaynaklar tarafından ilçede halen kırsaldan gelmiş olan 25-30'u kadın yaklaşık 130 PKK'lı terörist olduğunu ve döşenen el yapımı patlayıcıların halen bulunduğu belirtildi.

ÇEKİLME OYUNU

İlçede operasyonlarla temizlenen bölgelerin dışında, örgütün döşedikleri el yapımı patlayıcıların halen durduğu ifade edildi. Nusaybin'de çöküş yaşayan PKK yine “çekiliyoruz" taktiğine başvurdu. Terör örgütü, kapana kısılan dağ kadrosundan 130 teröristi Suriye'ye kaçırmanın da hesabını yapıyor. Plan gerçekleşirse teröristler, ABD ile PYD'nin Rakka'ya yönelik saldırısına katılacak. Askeri kaynaklar, halen ABD öncülüğünde YPG kara unsurlarıyla IŞİD'i, Rakka'dan temizleme operasyonu yürütüldüğüne dikkat çekerken, yeni hedefin PKK'yı geri çekerek Türkiye'yi IŞİD terörüyle karşı karşıya bırakma olduğunu belirtiyorlar.

ÜZERİNDEKİ BOMBAYI PATLATTI

Güvenlik güçleri Yenişehir ve Fırat Mahallesinde sürekli 'teslim olun' anonsları yapıyor. Anonslara karşılık veren bir grup PKK'lı daha teslim olmak istedi. Çevre güvenliğini alan güvenlik güçleri, PKK'lılardan üstündekileri çıkarmasını söyledi. Bu sırada gruptaki bir PKK'lı üzerindeki bombayı patlattı. Gruptakilerden 5 terörist olay yerinde öldü.

Hatadan dönün Nusaybin'de önceki gün teslim olan 25 kişilik grupta yer alan PKK'lılar, örgütteki teröristlere, 'devletin adaletine sığının' çağrısı yaptı. Örgüte katıldıkları için pişman olduklarını dile getiren PKK'lılar, “ Gençlere sesleniyorum. Ben bu hataya girdim, siz girmeyin. Annemi, babamı dinlesem bu halde olmazdı. Köpek gibi pişmanım" dedi. (Yeni Şafak)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...