Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2017 11:44 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Terör örgütü PKK, Peşmerge sözcüsünü kaçırdı

Terör örgütü PKK mensupları Erbil'de Peşmerge Güçleri 7'nci Tugay Sözcüsü Ali Wısu'yu kaçırdı.

Terör örgütü PKK, Peşmerge sözcüsünü kaçırdı
pkk,peşmerge,sözcü,

Güvenlik güçlerinden edinilen bilgilere göre olay, Erbil kentinin Zargeli köyünde meydana geldi. Bu sabah saatlerinden itibaren irtibatın kesildiği sözcü Ali Wısu’nun terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasının ardından güvenlik güçleri acil olarak toplantı yaptı. İHA muhabirine açıklama yapan Peşmerge Güçleri 7'nci Tugayı Komutanı Tümgeneral Behram Arif Yasin, teröristlerin bu sabah 11.00 sıralarında Werte nahiyesine bağlı Zargeli köyünde Ali Wısu'yu alıkoyduklarını belirtti. Tümgeneral Behram,“Ali Wısu'nun serbest bırakılması için terör örgütü PKK ile görüştük. PKK, onu serbest bırakmak istemiyor. Eğer yarına kadar serbest bırakmazlarsa tavrımızı koyacağız" dedi.

OPERASYON YAPILACAK

Terör örgütü PKK mensuplarının sözcü Ali Wısu’yu bırakmaması durumunda ise Peşmerge Güçlerince operasyon yapılacağı ileri sürüldü. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...