Tgrt Haber
11 Temmuz 2018 13:59

Trump: “Almanya Ruslar tarafından yönetiliyor”

NATO Liderler Zirvesi'nden önce NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile kahvaltı yapan ABD Başkanı Donald Trump, “Almanya Ruslar tarafından yönetiliyor” dedi.

Trump: “Almanya Ruslar tarafından yönetiliyor”
Trump,,almanya,,rusya

NATO zirvesinin başlamasından önce, Trump, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Amerikan büyükelçiliğinde bir araya geldi. Kahvaltı sırasında Amerikan başkanının NATO içindeki yük paylaşımı meselesini ele alması bekleniyordu. Ancak Trump, Almanya'yı yaptığı ticari kararlar eşiğinde suçladı. Basına açık bölümde Trump, "Almanya'nın yeni Nord Stream 2 doğalgaz boru hattıyla ilgili büyük bir anlaşmayı yapması çok talihsiz bir durum. Bunları Rusya'dan korumak zorundayız, ancak bu arada Rusya'ya milyarlar ve milyarlarca dolar veriyorlar. Bu uygun değil” dedi. Almanya'nın enerjisinin yüzde 60’ından fazlasını Rusya'ya emanet edeceğini belirten Trump, “Almanya’yı artık Ruslar yönetecek” açıklamasında bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...