Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ekim 2015 09:13 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

Türkiye'den İsrail'e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İsrail, Kudüs'ün statüsünü ve huzurunu hedef alan, hukuka aykırı eylemlerine derhal son vermelidir” denildi

Türkiye'den İsrail'e sert tepki
dıişleri,

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Kudüs’deki uygulamaları hakkında yazılı açıklama yayımladı. İsrail’in uygulamaların tek taraflı ve statükoya aykırı uygulamalarını yoğunlaştırmasıyla gerginlik ortamının başladığının vurgulandığı açıklamada, karşılıklı can kayıplarıyla tırmanmasından duyulan kaygının arttığı bildirildi. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:
“Hiçbir gerekçeyle Filistinlilerin, Harem-i Şerif de dahil Kudüs eski şehre girişlerinin engellenmesi kabul edilemez. Filistin topraklarının ayrılmaz bir parçası olan Doğu Kudüs'ün işgalinin ortaya çıkardığı sonuçlar, alınan keyfi önlemler için mazeret teşkil edemez. İsrail, Kudüs'ün statüsünü ve huzurunu hedef alan, hukuka aykırı eylemlerine derhal son vermelidir.”  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...