Tgrt Haber
28 Ağustos 2016 13:00 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

Türkiye YPG'yi bir kez daha vurdu!

Reuters son dakika olarak duyurdu. Türk güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre; Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu.

Türkiye YPG'yi bir kez daha vurdu!
YPG,TSK,

Reuters'a bilgi veren Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türk uçaklarının, Cerablus'un güneyindeki Menbiç kentinin kuzeyindeki bölgeleri vurduğunu belirtti.
20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Münbiç'in kuzeyi Seriyset köyünde karargah kuran terör örgütü PYD'nin silahlı kanadı YPG teröristleri, köyde bulunan 7 aileyi kalkan olarak kullanma amaçlı rehin aldı. Ağır silahlı 30 YPG teröristinin karargah olarak kullandığı bina TSK tarafından vuruldu. Bombardımanda 20'den fazla YPG militanı öldürüldüğü belirtildi.
PYD-YPG milisleri Cerablus güneyinde yer alan Amarna Türkmen köyünde de aynı taktiği uygulayarak Türkiye sivilleri vuruyor propagandası yapmıştı.
Yeni Şafak 'a bilgi veren Hüseyin El-Casim, PYD'nin sivilleri rehin alarak zorla karargah ve mevzilere yerleştirdiğini, bu uygulamanın Münbiç-Cerablus arasında yer alan cephe hattındaki 4-5 köyde devam ettiğini söyledi.
TSK'nın vurduğu PYD-YPG noktasinda çok sayıda ağır silah ve aracında hasar gördüğü ve kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.
EN AZ İKİ KÖY EL DEĞİŞTİRDİ
Öte yandan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin öncülüğündeki SDG'nin elindeki iki köyün kontrolünün ÖSO'nun eline geçtiğini bildirdi. Örgüt, SDG'ye bağlı Cerablus Askeri Konseyi'ne mensup militanların El Amarna ve Ayn El Bayda köylerinden çekildiğini belirtti.

Reuters'a konuşan bir Suriyeli muhalif komutan, ÖSO'nun ayrıca Dabis köyünü de ele geçirdiğini ifade etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...