Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Kasım 2015 10:31 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:14

Ünlü anketçi açıkladı, '5. parti muhalefet içinden çıkacak'

1 Kasım seçimlerini değerlendiren ünlü anketçi Adil Gür, '5. partinin muhalefetin içinden çıkacağını düşünüyorum' dedi.

Ünlü anketçi açıkladı, '5. parti muhalefet içinden çıkacak'
ünlü anketçi,5. parti,

1 Kasım seçimleri öncesinde birçok anket yayınlayan araştırma şirketleri, sonuçları değerlendirdi. A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür, “AK Parti'nin bu başarısının altında birden fazla neden var. Ama en önemli neden 7 Haziran ile 1 Kasım tarihlerinde arasında Türkiye'deki istikrarsızlık” dedi. AK Parti'nin 7 Haziran'ı iyi okuduğunu belirten Gür, “AK Parti, aday listelerinde ciddi bir değişiklik yaptı. 235 aday değiştirdi. O illerin dokusuna uymayan isimler değişti. Onun getirdiği bir sinerji oldu. Diğer partiler ise 7 Haziran'da gösterdikleri adayların neredeyse tamamını tekrar aday gösterdi. AK Parti'nin önemli ölçüde adaylarını değiştirmesi sahada motivasyon getirdi” diye konuştu.
“Muhalefet partileri sandıkta başarısız oldular” diyen Gür, “Türkiye'nin içinde bulunduğu istikrarsız ortamda ve terör ile ekonominin kırılgan olduğu bir dönemde muhafet partilerin oyunu artırması beklenirken hepsi sandığa gömüldü. Muhalefet partileri bu sonucu iyi okur, kendilerine çeki düzen veririrlerse yollarına devam ederler. Yok muhalefet partileri bunun doğru okumayıp hiç bir değişim olmazsa muhalefet içerisinde 5. parti çıkabilir. Seçimlerden önce herkes AK Parti'nin içinden 5. Parti'nin çıkacağını söylüyordu. Ama bunun böyle olmadığı görüldü. AK Parti içinden değil 5. partinin tamda muhalefetin içinden çıkacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (Yeni Şafak)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...