Tgrt Haber
24 Ekim 2016 15:55 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılıyor -Vergi borcu yapılandırma internetten başvuru nasıl yapılır?

Vergi borcu yapılandırma başvurusu 31 Ekim tarihinde sona eriyor. Vergi borcu, Vergi borcu başvuru nasıl yapılır, Vergi borcu yapılandırma internetten başvuru nasıl yapılır, Tüm vergi ve vergi cezalarını kapsayan 2016 Vergi Affı'ndan faydalanmak için ne yapmak gerekiyor. Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılıyor? Bu konuyla ilgili tüm ayrıntılar haberimizde...

Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılıyor -Vergi borcu yapılandırma internetten başvuru nasıl yapılır?
Vergi borcu, Vergi borcu başvuru nasıl yapılır, Vergi borcu yapılandırma internetten başvuru nasıl yapılır, vergi borcu yapılandırma,

Vergi borcu, Vergi borcu başvuru nasıl yapılır, Vergi borcu yapılandırma internetten başvuru nasıl yapılır? 2016 Vergi Affı kanunundan faydalanmak için bilmeniz gereken herşeyi bu yazımızda bulabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) borç yapılandırması yapacak olan mükellefler için son başvuru tarihinin 31 Ekim 2016 olduğunu açıkladı. Peki internetten vergi borcu yapılandırma ve vergi borcu sorgulama nasıl yapılır? Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılıyor? İşte merak edilen tüm detaylar...

VERGİ BORCU SORGULAMA

Öncelikle farkında olmada vergi borçlusu olabileceğinizi unutmamalısınız. Yani haberiniz olmadan trafik cezası, askerlik parası ve seçim cezası gibi borç kaydınız olabilir. Bu nedenle yapılandırma başvurusu yapmadan önce mutlaka borcunuzun olup olmadığını sorgulamanız gerekiyor. Bunun için internet veya cep telefonundan faydalanabilirsiniz. Borcunuzu internet üzerinden gib.gov.tr adresine girerek veya Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mobil uygulaması aracılığıyla öğrenebilirsiniz. Her iki uygulamada da T.C. Kimlik numarası, Doğum tarihi ve Anne kızlık soyadı bilgilerini doğru bir şekilde girerek borcunuzun olup olmadığını rahatlıkla görebilirsiniz.

GİB Mobil uygulamasını Android telefonunuza indirmek için buraya, iOS işletim sistemli telefona indirmek içinse buraya tıklayabilirsiniz. İnternet üzerinden borç bilgilendirme servisine erişmek için de 'Borç Sorgulama ve Ödeme' bağlantısına tıklayabilirsiniz. VERGİ AFFI HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR? Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun 19/08/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kanuna göre her türlü vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri ve uygulanan zamlar, gümrük vergileri, trafik cezası, askerlik parası, müfus cezası, seçim cezası, HGS kaçak geçiş ücretleri, YURT-KUR öğrenim ve kredi borçları, Sosyal Güvenlik Kurumu ve belediyelere ilişkin tüm borçlar yapılandırılabiliyor. Ancak vergi borcu yapılandırma işleminin yapılabilmesi için söz konusu borcun 30 Haziran 2016 ve önceki dönemlerden olması gerekiyor. Temmuz ve bu aydan sonraki borçlar yasa kapsamına girmiyor.

50 TL'NİN ALTINDAKİ TÜM BORÇLAR SİLİNECEK

Vergi dairesine 50 lira ve 50 liranın altında borcu olan tüm vatandaşların borçları tamamen silinecek. Bu sayede borç ödemesinden kurtulmuş olunacak. Öte yandan idari para cezalarındaki gecikme cezaları ve asıl borç alacaklarının da yüzde 50'si siliniyor.

BORÇLAR KAÇ TAKSİTLE VE NEREYE ÖDENECEK?

Borcunu ödemek isteyen vatandaşlar, bu işlemi peşin ya da taksitli olmak üzere iki farklı şekilde yapabilecekler. Bununla ilgili başvurular ilgili kurumlara yapılacak. Yani mükellefler yaşadıkları il veya ilçelerde bulunan vergi dairelerine müracaat edebilecekler. Vergi borcu ödemeleri 2 aylık periyodlar halinde 6 taksit (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay), 18 taksit 36 ay vade ile ödenebiliyor. Eğer borçlar bir takvim yılı içerisinde, ikiden fazla ödenmez ya da eksik ödenirse yapılandırma iptal edilecek.

İLK TAKSİT KASIM AYINDA ÖDENECEK

Vergi borcu yapılandırma başvurusu yapan ve Gelir İdaresi Başkanlığı'na borç ödemesi yapacağını taahhüt eden vatandaşlar ilk ödemeyi Kasım ayında yapacaklar. Sosyal Güvenlik prim ödemesi sürecindeki ilk taksit ise Aralık ayında ödenecek.
Kaynak: Abchaber

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...