Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Temmuz 2016 18:22 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

Vergi-prim borcuna kolaylık

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren vergi, sigorta primleri ve devlete yönelik borçların yeniden yapılandırılmasını öngören düzenlemenin Meclis mesaisi başladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda düzenlemenin ayrıntılarını anlattı.

Vergi-prim borcuna kolaylık
vergi, borç,

Vergi ve sigorta prim borcunu ödeyemeyenler için yeniden yapılandırma hakkı getiren düzenleme, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Düzenlemenin ayrıntılarını Maliye Bakanı Naci Ağbal anlattı.

14 maddeden oluşan düzenleme, yaklaşık 300 kalemdeki vergi ve borçların yeniden yapılandırılması öngörüyor. Devlet, gecikme zammı alacaklarının büyük bölümünden vazgeçiyor.

Vergi borcunu, trafik cezasını, işçisinin sigorta primini ödemeyen, satın aldığı konutunu değerinden düşük gösteren kişi ve şirketlere büyük kolaylıklar getiriliyor. Son 5 yıl içerisinde Maliye'ye ödenmemiş her türlü vergi borcu da yeniden yapılandırılıyor.

Bakan Ağbal, borcunu düzenli ödeyenlere yönelik de çalışma yaptıklarını, "ödül" yönteminin gelebileceğini söyledi

Düzenlemenin içinde yer alan "Varlık Barışı"na yönelik de konuşan Ağbal, "Ekonomiyi canlandırmak istiyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...