Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Eylül 2015 13:23 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:15

Yabancı savaşçı trafiğinde korkunç rakamlar

Dünya genelinden IŞİD için savaşmaya gelen ve sadece Türkiye'nin sınır dışı ettiği yabancı savaşçı sayısı 20 bin. Ülke sayısı ise 112...

Yabancı savaşçı trafiğinde korkunç rakamlar
ışid, deaş, yabancı savaşçı,

Suriye toprakları üzerinde etkili olan terör örgütü IŞİD'e dünyadaki 112 ülkeden katılmak için gelen ve Türkiye'yi kullanarak bölgeye geçmeye çalışan yabancı savaşçı sayısı 19 bin 626. Bu sadece Türkiye'nin giriş yasağı koyduğu sayı. 2 bin 122 ise Türkiye'nin yakalayıp sınır dışı ettiği IŞİD'li sayısı. Dünyada 193 ülke olduğuna göre bu rakamlar duyanları irkiltiyor.
Vatan gazetesinden Murat Çelik, Göç İdaresi Genel Müdürü Tarık Toros'tan aldığı bilgilerle irkilten yabancı savaşçı trafiğini, Türkiye'deki 141 hudut kapısından yapılan yasal giriş-çıkışları ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısının korkunç rakamlarını tek tek sıraladı. 
DÜŞÜNEBİLİYOR MUSUNUZ...
Sadece Türkiye'nin sınırındaki yabancı savaşçı trafiğinin irkiltici olduğunu söyleyen Çelik, "Türkiye’de yaşayan Suriyeliler başlığına birazdan tekrar döneceğim ama Göç İdaresi Genel Müdürü Toros’un verdiği rakamlar arasında en çarpıcı olanı şüphesiz; Türkiye’nin giriş yasağı koyduğu ve yakalayıp sınır dışı ettiği ‘yabancı savaşçılar’a ilişkin olanlardı. Yani terör örgütü IŞİD / DAİŞ’e katılmak üzere dünyanın dört bir yanından yola çıkanlar ile gelip katılanlar. 19 bin 626. Bu, Türkiye’nin ‘giriş yasağı’ koyduğu yabancıların sayısı. 112 ülkeden, yaklaşık 20 bin kişi. Ve... 2 bin 122. Bu da, Suriye sınır hattında ya da Türkiye içinde yakalanan ve sınır dışı edilen DAİŞ / IŞİD mensubu sayısı. 85 farklı ülkeden toplam 2 bin 122 kişi. Bazı kaynaklara göre 213 ama Birleşmiş Milletler’in kayıtlarına göre 193 ülke var dünyada. IŞİD’in insan kaynağı sağladığı ülke sayısı 112. Düşünebiliyor musunuz?."

YASAL GİRİŞ-ÇIKIŞLAR DA BİLE RAKAMLAR ÜRKÜTÜYOR
Türkiye’de 141 hudut kapısı var. 2014 yılında, bu sınır kapılarından Türkiye’ye giren yabancı sayısı tam 35 milyon 115 bin 789. Ülke nüfusunun neredeyse yarısı kadar insan... Bu sayıya turistler, yabancı öğrenciler vs bütün yabancılar dahil. Yasal giriş - çıkışlar bunlar.

VE TÜRKİYE'YE SIĞINAN SURİYELİLER...
Resmi kayıtlara göre, 2 Eylül 2015 tarihi itibariyle, bir milyon 972 bin 65 Suriyeli yaşıyor Türkiye’de. 81 ilin 81’inde de var Suriyeliler. Bunların sadece 259 bin 151’i kamplarda yaşıyor. Geriye kalan bir milyon 712 bin 914’ü günlük yaşamın içinde, bizlerle yan yana sürdürüyor hayatını. Geçici koruma altındaki Suriyelilerin en yoğun olduğu il Şanlıurfa. İkinci sırada ise İstanbul var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...