Tgrt Haber
22 Şubat 2017 16:52 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:59

YGS giriş yerleri belli oldu | 2017 YGS giriş yerim hangi okulda ÖĞREN (ÖSYM ais.osym.gov.tr)

YGS giriş yerleri belli oldu mu? ÖSYM tarafından gerçekleştiren üniversiteye geçişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), bu yıl yüz binlerce öğrencinin katılımıyla yapılacak. Sınav için geri sayım başladı.12 Mart 2017 Pazar günü gerçekleşecek YGS Sınav Giriş Yerleri ne zaman belli olacak? YGS hakkında detaylar ve merak edilenler haberimizde.

YGS giriş yerleri belli oldu | 2017 YGS giriş yerim hangi okulda ÖĞREN (ÖSYM ais.osym.gov.tr)
ÖSYM, YGS, Sınav yerler ygs, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Sınav giriş belgeleri,

12 Mart 2017'de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavına girecek yüz binlerce öğrencinin merakla beklediği sınav yerleri açıklandı. Lisans Yerleştirme Sınavına girebilmek için YGS aşamasını geçmesi gereken öğrencilerin sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri hakkında detaylar...

2017 YGS SINAV GİRİŞ YERLERİNİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YGS’YE GİRMEK ZORUNLU MU?

Aşağıda belirtilen a) ve b) durumlarında adayların YGS’ye girme zorunluluğu bulunmaktadır:
a) Bu kılavuzun, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından Meslek Yüksekokulları İle Açık Öğretim Ön Lisans Programlarına Sınavsız Geçiş başlıklı 7. maddesinde açıklanan esaslara göre kendi alanları ile ilişkilendirilmiş ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkı ile yerleşmek isteyen mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunları hariç ÖSYM tarafından merkezî yerleştirme yapılan programlar ile özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara girmek isteyen tüm adayların YGS’ye girmeleri zorunludur.
b) Sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylardan, sınavsız geçiş hakkının bulunduğu ön lisans programları hariç diğer lisans programları veya alanları dışındaki ön lisans programlarını tercih etmek isteyenlerin YGS’ye girmeleri zorunludur. Aşağıda belirtilen durumlarda adayların YGS’ye girme zorunluluğu bulunmamakla birlikte c) ve d) maddelerinde belirtilen durumlarda adayların ÖSYS’ye başvuru süresi içinde 2016-ÖSYS başvurularını tamamlamış olmaları zorunludur:

c) Kılavuzun 7. maddesinde açıklanan esaslara göre, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkı olan adaylardan sadece bu hakları ile yerleşmek isteyenlerin YGS’ye girme zorunluluğu yoktur.
d) TÜBİTAK’ın katıldığı Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında altın, gümüş, bronz madalya alanlar ile Uluslararası ISEF Proje Yarışması ve AB Genç Bilim Adamları Yarışmasına katılarak birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülü alan adaylar, isterlerse kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarına (burslu programlar hariç) sınavsız olarak kontenjan dışında ÖSYM tarafından yerleştirildiklerinden bu adayların YGS’ye girme zorunluluğu yoktur.
e) Yabancı uyruklu öğrenciler ile ortaöğretimin tamamını yurt dışında tamamlayanların Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına kabul usul ve esasları Yükseköğretim Kurumu tarafından belirlenmekte olup ayrıntılı bilgiye www.yok.gov.tr internet adresindeki Öğrenci başlığı altında yer alan Kendi İmkanları ile Eğitim Alacaklar/Yurt Dışında Lise Eğitimi Alanlar sekmesinden ulaşılabilmektedir. Bu haktan yararlanmak isteyenlerin 2016-ÖSYS’ye başvuru yapma ve YGS’ye girme zorunluluğu yoktur. Ancak bazı yükseköğretim kurumları yurt dışından öğrenci kabulünde ÖSYS puanlarını kullanabilmektedir. Bununla birlikte ortaöğretimin tamamını yurt dışında tamamlayan T.C. uyruklu veya uyruğundan biri T.C. olan çift uyrukluların Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında kabulde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminden (ÖSYS) yararlanmayı istemeleri halinde 2016-ÖSYS’ye başvuru yapma ve YGS’ye girme zorunluluğu bulunmaktadır.

Kars'ta Ygs Günü Nüfus Müdürlüğü Hizmet Verecek

Kars'ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) yapılacağı 12 Mart'ta, Nüfus Müdürlüğünün hizmet vereceği bildirildi. Kars Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 12 Mart'ta yapılacak olan 2017-YGS'ye katılacak adaylardan nüfus cüzdanını kaybeden ve yeniden almak isteyenler için Kars Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünün 12 Mart'ta 07.00-10.15 saatlerinde açık olacağı belirtildi.Açıklamada, Kars Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaatta bulunacak adayların, yanlarında YGS Giriş Belgesi veya nüfus cüzdanı ile 1 adet biyometrik fotoğraf getirmeleri gerektiği kaydedildi.

 

SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

YGS sınavı için geri sayım devam ederken, sınav giriş belgelerinin ne zaman yayımlanacağı, sınava çok kısa bir süre kalması nedeniyle merak edilen konular arasında yer aldı. Geçtiğimiz yıl 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilen YGS sınavı için sınav giriş belgeleri 02 Mart Perşembe günü yayımlanmıştı.

Bu yıl 12 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek YGS giriş belgelerinin 02 Mart Perşembe günü yayımlanacağı öngörülüyor.

2017 YGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrencilerin istedikleri bölümü okumak için hırsla hazırlandığı 2017 YGS sınavı bu yıl 12 Mart Pazar günü yapılacak. Öğrenciler bu sınavda ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testine tabi tutulacak. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumlu olacak. YGS, 12 Mart 2016 Pazar günü tek oturumda yapılacak ve sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek.

SINAV YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN

SINAV GÜNÜ ULAŞIM ÜCRETSİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde (İBB) AK Parti ve CHP Grubu’nun konuyla ilgili sunduğu ortak önerge, teklif kararı olarak görüşülerek meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Karara göre, 12 Mart Pazar günü YGS sınavına girecek öğrenciler sınava giriş belgelerini, öğretmenler ise sınavda görev aldıklarını gösteren kağıtları göstererek toplu taşıma araçlarına ücretsiz binebilecek. Öğrenci ve görevliler sınav günü İstanbul’da hizmet veren İETT otobüsleri, metrobüs, halk otobüsleri, Otobüs AŞ, metro, füniküler, tramvay, teleferik, Şehir Hatları Vapurları ile özel deniz motorlarına ücret ödemeyecek. Toplu taşıma araçlarının akaryakıt ve enerji bedelleri İBB tarafından karşılanacak.

ÖSYM'DEN ADAYLARA SON UYARI

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Nüfus ve Vatandaşlık  İşleri Genel Müdürlüğünce kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kart  düzenleninceye kadar verilecek geçici kimlik belgesinin kapsamının  genişletildiği, daha önce 15 gün süreyle geçerli olacağı duyurulan belgenin,  kişinin kimlik kartı teslim edilinceye kadar kabul edilmesinin sağlandığı  bildirildi.

YGS'ye girecek 1998-1999-2000 yılı doğumlu öğrencilerin kimlik  kartlarının öncelikli olarak basımı için gerekli sistemsel düzenlemeler yapıldığı  kaydedilen duyuruda, "2017 YGS adayları, güncel fotoğraflı ve soğuk damgalı  mevcut nüfus cüzdanları, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları, geçerlilik süresi  dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar Nüfus ve  Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen geçici kimlik belgesi  ile sınava girebilecekler." bilgisi paylaşıldı.

SINAVA YENİ ÇİPLİ KARTI İLE GİRMEK ZORUNLU DEĞİL

İçişleri Bakanlığı yeni çipli kimlik kartı ile sınava girmek zorunlu spekülasyonunu engellemek için bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, eski kimlik kartı ve başvurusu yapılan ancak sınav dönemine kadar henüz gelmeyen yeni çipli kimlik kartı geçici belgesi ile sınava giriş yapılabileceğini açıkladı. İşte, bakanlığın yapmış olduğu resmi açıklamanın detayları;

"Yeni kimlik kartlarına başvurular, ülke genelinde, 02.01.2017 itibariyle başlamış olup; bugüne kadar 2 milyon başvuru alınmış, bu başvurular doğrultusunda 750 bin kimlik kartı basılmıştır.

Ancak son dönemde, Alo 199 hattından randevu alınmadan, ilçe nüfus müdürlüklerine gidilerek başvuruda bulunulması, yoğunluklara ve uzun bekleme sürelerine neden olmaktadır.

Mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin herhangi bir süre sınırlaması bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın elinde varolan nüfus cüzdanları, yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerlidir.

Doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olması gibi, değiştirilmesi zorunlu haller nedeniyle yapılan kimlik başvurularında, "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenmektedir.

YGS'ye girecek öğrenciler başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımız, gerek mevcut nüfus cüzdanlarıyla gerekse yeni kimliklerini alıncaya kadar kendilerine verilen geçici kimlik belgeleriyle; sınava giriş, pasaport başvurusu gibi tüm resmi iş ve işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Bakanlığımız tarafından kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve nüfus cüzdanını değiştirmek zorunda olanların, yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla, ilçe nüfus müdürlüklerimizin mesai saatleri yeniden düzenlenmiş olup; yoğunluklar azalıncaya kadar mesai saatleri haftaiçi saat 19.00’a kadar uzatılmış, başvuruların cumartesi ve pazar günleri de saat 09.00-17.00 saatleri arasında alınmaya devam edilmesi kararlaştırılmıştır.

Ayrıca, yoğunlukların karşılanması ve vatandaşlarımıza yeni kimlik kartlarının daha hızlı temini için Alo 199 hatlı randevu sistemimiz de bu düzenlemelerle uyumlu hale getirilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YGS ADAT EĞİTİM FİLMİ

12 Mart 2017 Pazar günü uygulanacak olan 2017-YGS ile ilgili olarak adayları sınavın uygulanmasına yönelik bilgilendirme amacıyla 2017-YGS Aday Eğitim Filmi, yayımlandı.

ÖSYM tarafından, 12 Mart'ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) başvuran adayların, sınava giriş belgeleri internet üzerinden erişime açıldı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, YGS'ye başvuran adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemi tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecek.

Sınav giriş belgesinin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı yer alacak. Adayların, belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermeleri gerekecek.

Adaylar, internetten sağlayacakları bu belgelerin renkli ya da siyah beyaz çıktısını sınav günü yanlarında bulunduracak.

Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret bulunmayacak. 

Duyuruda, bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az bir saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmalarının, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından önemi vurgulandı.

YGS giriş yerleri belli oldu mu? ÖSYM tarafından gerçekleştiren üniversiteye geçişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), bu yıl yüz binlerce öğrencinin katılımıyla yapılacak. Sınav için geri sayım başladı.12 Mart 2017 Pazar günü gerçekleşecek YGS Sınav Giriş Yerleri ne zaman belli olacak?  YGS hakkında detaylar ve merak edilenler için haberi okuyunuz.

YGS'DE BAŞARIYI YAKALAMANIN YOLLARI

Üniversiteye giriş sınavı olan YGS'ye az bir zaman kaldı. Uzun bir maratonun ilk basamağını atlayacak olan öğrencilerin ve ailelerin sınav tarihinin yaklaşması ile beraber heyecanı da artıyor. Özel Uğur Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Koordinatörü Nilgün Şekerci, öğrencilerin motivasyonlarını yüksek tutması, zaman, mekan ve fiziksel hazırlığa dikkat etmesi, ebeveynlerin ise öğrencilere psikolojik olarak destek olması gerektiğini söyledi.

12. sınıf öğrencilerinin gireceği YGS, 12 Mart Pazar günü saat 10:00'da başlayacak. Hedeflediği üniversiteye girebilmek için toplamda 2 saat 40 dakika sürecek olan YGS'de ter dökecek olan öğrencilerde sınav gününün yaklaşmasıyla beraber stres seviyesi de giderek artıyor. Özel Uğur Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Koordinatörü Nilgün Şekerci, YGS'den dolayı öğrencilerin heyecanlı ve stresli olduklarını, bu nedenle moral ve motivasyonlarını yüksek tutmalarını, ebeveynlerin ise öğrencilere psikolojik olarak destek olmaları gerektiğini belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 12 Mart Pazar günü 2 milyondan fazla öğrencinin Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) gireceğini hatırlatarak, sürücülerden 10.00-12.40 saatlerinde klakson çalmamalarını, referandum çalışması yapacaklardan müzik açmamalarını istedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, YGS'nin, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'de çok sayıda sınav merkezinde gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Bu sınava 2 milyondan fazla öğrencinin gireceğini belirten Palandöken, tüm sürücüleri ve nisan ayında yapılacak referandum nedeniyle sokaklarda yüksek sesle yayın yapan araçları uyararak, saat 10.00-12.40 saatlerinde klakson çalınmaması, yüksek sesle propaganda yapılmaması çağrısında bulundu.

"Hepimiz gençlerimiz için daha tedbirli olmalıyız"

Palandöken, sınav günleri trafikte sıkışıklık olabileceğine işaret ederek, sınava girecekleri sabah evden biraz daha erken çıkmaları konusunda uyardı.

Yol yapım çalışmalarına da dikkati çeken Palandöken, "Bilhassa havanın sıcak ve yağışın olmadığı günlerde yol yapım çalışmaları artmaktadır. Gürültülü yol yapım çalışmaları da gençlerin sınav esnasında dikkatini dağıtmaktadır. O gün yol yapımı ve tadilatı çalışmalarına ara verilmesini istiyoruz. Şoförlerimizin de kapalı yolları öğrenmesini istiyoruz. Hepimiz gençlerimiz için daha tedbirli olmalıyız." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...