Tgrt Haber
23 Mart 2015 09:52 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

YouTube'un o özelliğine dikkat, kotanız tehlikede!

YouTube'un kullanıcılara sunuduğu 'Otomatik oynat' özelliği iyi niyetli bir özellik gibi görünsede dikkat edilmediğinde bir kota canavarına dönüşebiliyor.

YouTube'un o özelliğine dikkat, kotanız tehlikede!
youtube, youtube otomatik oynat, youtube ayarları, youtubegizlilik, youtube ayar, youtube oynatma seçenekleri,youtube özellikleri, youtube yeni özellik

YouTube kullanıcılarının daha rahat hizmet alabilmeleri için çeşitli uygulamalar ve özellikler geliştirmeye devam ediyor ancak her özelliğin kullanışlı olduğu tartışılır. YouTube'un henüz yeni sayılabilcek bir tarihte menüsüne kattığı 'otomatik oynatma' işlevi, sürekli müzk dinleyenler için çok kullanışlı bir özellik gibi görünüyor ama işin aslı pek öle değil gibi. Çoğu kimse Youtube'un sıradaki videoya otomatik geçiş yapmasından hoşlanmıyor, bu yüzden bu özelliği kapatmanız gerekiyor.

Yeni özelliğin ayarlarının yapıldığı menüde daha önce YouTube reklam ayarları olduğundan birçok kişin gözünden kaçabiliyor.Otomatik oynatmayı kapatmak için, sağ tarafta, önerilen videoların en tepesindeki mavi düğmeyi kullanmanız gerekiyor. Düğmeyi kapalı konuma getirdiğinizde YouTube, önerdiği videoları otomatik olarak oynatmayacak. Yada çalınan videonun sağ alt köşesindeki menüye tıkladığınızda çıkan on-off düğmesinden kapatabilirsiniz. Otomatik oynat özelliğini kapatmanız sizi fazladan kota aşımından kurtaracak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...