Tgrt Haber
28 Haziran 2017 16:31

2017 Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? MEB Bursluluk sınavı açıklaması

Bursluluk sınavı 10 Haziran Cumartesi günü gerçekleşmişti. Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? sınava giren adaylar tarafından merak ediliyor.

2017 Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? MEB Bursluluk sınavı açıklaması
Bursluluk sınavı, Bursluluk sınavı sonuçları, Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı, Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak,

Bursluluk sınavı sonuçları, gelecek dönem itibariyle öğrenimlerine burslu olarak devam etmek isteyen öğrenciler tarafından sorgulanmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde gerçekleştirilen bursluluk sınavı, dereceye giren öğrenciler için fırsat olacak. Peki, merakla beklenen bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, bakanlığın yayımladığı o tarih

2017 BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

10 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Sonuçlar İlköğretim, Ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı ve uygulama kılavuzuna göre 18 Temmuz 2017 tarihinde adaylara duyurulacak.

BURS MİKTARI TAHMİNİ OLARAK NE KADAR YATIRILACAK?

2017 yılında burs almaya hak kazanan öğrencilerin, geçtiğimiz yıl verilen burs oranına göre tahmini olarak 3 ayda 475 TL alacağı düşünülmektedir. Bu ücret, öğrenciler adına açılan hesaplara yatırılacak.

SINAV NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının aritmetik ortalaması ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

a. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucu tarafından okutulur.

b. İOKBS’de soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

c. Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her aday için dört ayrı ham puan hesaplanır.

ç. Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur.

d. Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır.

e. Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50 ye, standart sapmasını 10 a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

f. Her test için hesaplanan standart puanlar, aşağıdaki tabloda verilen katsayılar ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

g. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

ğ. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

h. Sınava girdiği hâlde, cevap kâğıdında hiç işaretleme yapmayan öğrencilerin sınavları değerlendirmeye alınmayacağı gibi herhangi bir kontenjandan yerleştirme veya bursluluk hakkından da yararlanamayacaklardır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...