Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Şubat 2017 15:48

2017 YGS giriş yerleri belli oldu sınav yerini öğren (YGS sınavı hangi okulda ÖSYM)

2017 ÖSYS (YGS-LYS) Başvuru Kılavuzu yayımlandı. Öğrenciler YGS için sınav giriş yerlerini araştırıyor. YGS giriş yerleri açıklandı. YGS sınavı hangi okulda adaylar tarafından merak ediliyor.

2017 YGS giriş yerleri belli oldu sınav yerini öğren  (YGS sınavı hangi okulda ÖSYM)
ygs, ygs sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak, ygs sınav giriş yerleri, ygs yerleri açıklandı mı,

YGS sınav giriş yerleri belgesinin yayımlanmasının ardından öğrenciler son düzlüğe girmiş olacak. Peki, ÖSYM, YGS sınav giriş belgelerini ne zaman yayınlayacak? Tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz...

2017 YGS SINAV GİRİŞ YERLERİNİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

https://ais.osym.gov.tr/

ÖSYM tarafından, 12 Mart'ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) başvuran adayların, sınava giriş belgeleri internet üzerinden erişime açıldı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, YGS'ye başvuran adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemi tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecek.

Sınav giriş belgesinin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı yer alacak. Adayların, belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermeleri gerekecek.

Adaylar, internetten sağlayacakları bu belgelerin renkli ya da siyah beyaz çıktısını sınav günü yanlarında bulunduracak.

Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret bulunmayacak. 

Duyuruda, bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az bir saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmalarının, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından önemi vurgulandı.

Adaylara, YGS'nin başlama saatinden 15 dakika önce sınav binalarına alınma işlemlerinin tamamlanacağı ve saat 09.45’ten sonra sınav binalarına giriş yapılmayacağı hatırlatıldı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 12 Mart Pazar günü 2 milyondan fazla öğrencinin Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) gireceğini hatırlatarak, sürücülerden 10.00-12.40 saatlerinde klakson çalmamalarını, referandum çalışması yapacaklardan müzik açmamalarını istedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, YGS'nin, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'de çok sayıda sınav merkezinde gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Bu sınava 2 milyondan fazla öğrencinin gireceğini belirten Palandöken, tüm sürücüleri ve nisan ayında yapılacak referandum nedeniyle sokaklarda yüksek sesle yayın yapan araçları uyararak, saat 10.00-12.40 saatlerinde klakson çalınmaması, yüksek sesle propaganda yapılmaması çağrısında bulundu.

"Hepimiz gençlerimiz için daha tedbirli olmalıyız"

Palandöken, sınav günleri trafikte sıkışıklık olabileceğine işaret ederek, sınava girecekleri sabah evden biraz daha erken çıkmaları konusunda uyardı.

Yol yapım çalışmalarına da dikkati çeken Palandöken, "Bilhassa havanın sıcak ve yağışın olmadığı günlerde yol yapım çalışmaları artmaktadır. Gürültülü yol yapım çalışmaları da gençlerin sınav esnasında dikkatini dağıtmaktadır. O gün yol yapımı ve tadilatı çalışmalarına ara verilmesini istiyoruz. Şoförlerimizin de kapalı yolları öğrenmesini istiyoruz. Hepimiz gençlerimiz için daha tedbirli olmalıyız." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...