Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2017 22:55

'2019 sonuna kadar eğitimde tekli sisteme geçeceğiz'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "2019 yılı sonuna kadar, Başbakanımızın talimatı var, tekli eğitime geçeceğiz. 77 bin derslik ihtiyacımız varken, bu sayı 58 bine düştü ama şu anda 45 bin derslik yapılıyor. Aradaki fark 13 bin. Ankara'da 10 bin derslik yapılıyor. İstanbul'da 17 bin dersliğe ihtiyacımız var." dedi.

'2019 sonuna kadar eğitimde tekli sisteme geçeceğiz'
ismet yılmaz,,eğitim,

Hakkari'deki temaslarının ardından Yüksekova'ya gelen Yılmaz,  Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet  etti.Bir sınıfta öğrencilerle sırada oturarak dersi dinleyen Bakan Yılmaz,  daha sonra Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda okul idarecileri  ve öğretmenlerle bir araya geldi.Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, eğitimin ülkenin en öncelikli  konusu olduğunu ve bu anlamda büyük mesafeler katettiklerini söyledi.

"Mutlu bir nesil yetiştirmek istiyoruz"

Öğrencilerin eskiye göre çok daha iyi duruma geldiğini, ülkenin  geleceğinin aydınlığından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini dile getiren  Yılmaz,  "Kendisiyle, çevresiyle barışık, hayata hazır, mutlu bir nesil  yetiştirmek istiyoruz. Bunu da ancak eğitimle yapabiliriz. Demokrasinin çıtasını  yükseltmek, ekonomide çağ atlamak, 21. yüzyılı Türkiye'nin yüzyılı yapmak, çağdaş  uygarlık seviyesinde bize konulan hedefe ulaşabilmek için eğitim şart." diye  konuştu.Hakkari'de 11 okulu yıkmak zorunda kaldıklarını ve şu anda yeni  okulların yapımının devam ettiğini anlatan Yılmaz, Yüksekova'da 24 derslikli TOKİ  Anadolu Lisesi'ni, 24 derslikli İmam Hatip Anadolu Lisesi'ni ve 200 kişilik  öğrenci pansiyonunu gelecek yıl bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti.Yılmaz, 2017'de 14 derslikli Yüksekova İmam Hatip Lisesi, 12 derslikli  Vezirli Ortaokulu, 8 derslikli Onbaşılar Köyü İlkokulu'nu tamamladıklarını,  birçok yerde yeni okul binalarının yükseldiğini, gelecek yatırım yılında da  öğretmenevi ve lojman yapımına daha büyük önem vereceklerini dile getirdi.

 "Amaç kaliteli eğitim vermek"

Hakkari'de eğitim alanında birçok projenin hayata geçirildiğini,  ilçelerde de önemli yatırımların yapıldığına dikkati çeken Yılmaz, şu ifadeleri  kullandı:   "Amaç kaliteli bir eğitim vermek. Allah nasip ederse 2019 yılı sonuna  kadar, Başbakanımızın talimatı var, tekli eğitime geçeceğiz. 77 bin derslik  ihtiyacımız varken, bu sayı 58 bine düştü ama şu anda 45 bin derslik yapılıyor.  Aradaki fark 13 bin. Ankara'da 10 bin derslik yapılıyor. İstanbul'da 17 bin  dersliğe ihtiyacımız var. Şubat ayında yeniden duyuruya çıkacağız. Yeniden  öğretmen alımı yapacağız. Bu alacağımız öğretmenlerin de en çoğunu Doğu ve  Güneydoğu illerine atayacağız. Şu anda 78 ilimiz doğalgaz alıyor. 3 ilimiz  kalmıştı. Biri de Hakkari'ydi, onun da ihalesi yapıldı. 26 havalimanımız varken  şimdi 53'ün üzerinde havalimanımız var." Bakan Yılmaz, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut  Kaşıkçı'yı ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...