Tgrt Haber
27 May 2014 19:00

25 bin rapiteyeyle rekor denemesi

Karabük Üniversitesinde, 25 bin renkil raptiyeyle Fatih Sultan Mehmet'in portresi oluşturularak rekor denemesi yapılacak

25 bin rapiteyeyle rekor denemesi
raptiye, rekor, karabük üniversitesi,

 Karabük Üniversitesinde 25 bin raptiye kullanılarak tamamlanacak Fatih Sultan Mehmet portresinden elde edilecek gelir, Soma'daki öğrencilere bağışlanacak. Üniversitenin 8'inci kuruluş yıl dönümü ile İstanbul'un fethinin 561'inci yılı dolayısıyla hazırlanacak portrenin 3 günde tamamlanması planlanıyor. Demir ve Çelik Yerleşkesindeki açılış töreninde, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla yapımına başlanan portre için kullanılacak raptiyeler 1 liradan satışa sunuldu. Ressam Sedat Çalımlı önderliğinde ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girilmesi hedefiyle hazırlanan portrenin tamamlanmasıyla elde edilecek gelir, Soma'daki maden faciasında mağdur olan öğrencilere bağışlanacak. Törende konuşan Çalımlı, daha önce 16 bin raptiyeyle Kemal Sunal portresi yaptıklarını ancak dünya rekorunun 20 bin raptiyeyle Amerikalı sanatçıya ait bir portre olduğunu söyledi. Bu rekoru geçeceği düşüncesiyle Guinness'e başvurduğunu anlatan Çalımlı, "Burada ortaya çıkacak tablo, sadece benim değil tüm öğrenciler ve personelin yapmış olduğu bir tablo olacak. Bir nebze de olsa Soma'ya insanlara bir yardım göndermiş olacağız. Hedefimiz, en az 25 bin lira toplayıp Soma'daki öğrencileri okutmak" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...