Tgrt Haber
13 Temmuz 2014 09:51

Bakanlık çareyi buldu! Sınav kaosu sona erecek

İptal edilen sınavlar milyonlarca genci zor durumda bırakıyor. Bakanlık çareyi buldu. Sınava itiraz 10 günle sınırlı olacak. Kesin karar 1.5 ayda verilecek

Bakanlık çareyi buldu! Sınav kaosu sona erecek
sınav,kaos,bakanlık,iptal edişlen sınavlar,sınav itiraz,

Sınavlar yapıldıktan aylar sonra verilen mahkeme kararları sebebiyle ortaya çıkan karmaşaya kökten çözüm getiriliyor. En son Ankara 13. İdare Mahkemesi, 7 ay önce gerçekleştirilen TEOG sınavı sonuçlarının yürütmesini durdurdu. Bu kararla 1.3 milyon öğrencinin karnesi geçersiz hale geldi. Bir benzer gecikmeli mahkeme kararı geçtiğimiz yıl verilmiş, öğrenci ve aileleri büyük panik yaşamıştı. 2013 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları, Ankara İdare Mahkemesi'nce iptal edilmişti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, o dönem “Dava temmuzda açılmış. Aradan aylar geçmiş. Okullara yerleştirme yapılmış, dersler başlamış. Böyle bir karar verilmiş” sözleriyle karara tepki göstermişti.  Bakanlık, kaos ortamının önüne geçmek için yeni bir çalışma başlattı. Buna göre, sınavlarda mahkeme süreci belli bir süreyle sınırlandırılacak. İlk olarak sınav sonrası dava açma süresi 10 günle sınırlı olacak. Bu süreyi geçirenler itirazlarını mahkemeye taşıyamayacak. Bakanlık, dava sonucunda sınavın yürütmesini durdurmaya ilişkin bir karar çıkarsa buna itiraz etmeyecek. Böylelikle dava konusunun esastan görüşülmesinin hızlandırılması sağlanacak. Esastan kararın iptal çıkması durumunda ise temyize gidilecek.
1.5 AYDA ÇÖZÜLECEK
Yeni düzenlemeyle mahkemenin sınavla ilgili esastan kararı vermesi için 1 ay süre tanınacak. Bakanlık, 1 ayın sonunda çıkan kararı uygun görmezse temyize gidecek ve bunun da 15 gün içinde karara bağlanmasını isteyecek. Böylelikle bütün itiraz davaları, 45-55 gün aralığında tamamlanacak ve okulların yeni öğretim yılına başlamalarından önce sıkıntılar bitecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...