Tgrt Haber
18 Kasım 2014 13:01

KPSS tercih kılavuzu ve boş kadrolar!

ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanan KPSS-2014/2 tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre memur başvuruları için tercihler başladıAdaylar KPSS tercihlerini 17-26 Kasım arasında yapabilecekler. Tercih işlemleri ve boş kadrolarla ilgili ayrıntılar haberimizde.

KPSS tercih kılavuzu ve boş kadrolar!
kpss,kpss tercih işlemleri, ÖSYM, KPSS, Temmuz, ÖSYM,KPSS,memur,Temmuz,eğitim,2014 kpss,2014 kpss sınavı,

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacak. Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2014/2 tercih kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor.
Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014'te yapılmış olan KPSS lisans ve ortaöğretim veya ön lisans oturumlarından birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.
Adaylar tercihlerini 17-26 Kasım arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Tercih süresi uzatılmayacak.
Bu kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarına göre dağılımı şu şekilde;
-190 sayılı KHK’ya tabi kurumlar (Üniversiteler hariç) 4.184 adet,
-Üniversiteler 138 adet,
-Kamu İktisadi Teşebbüsleri 745 adet,
Öğrenim bazında kadro pozisyonları ise şu şekilde;
Ortaöğretim 582 adet
Önlisans  770 adet
Lisans 3715 adet
Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM aday işlemleri sisteminde (ais.osym.gov.tr) adaya ait kayıt bilgilerinde yer alıyor. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede, ÖSYM tarafından bu bilgiler kullanılacak. Adayların ais.osym.gov.tr adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapmaları gerekiyor.
Ayrıca adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014'te yapılmış olan KPSS lisans ve ortaöğretim veya ön lisans oturumlarından birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...