Tgrt Haber
19 Kasım 2017 13:47

ALES soruları ve cevapları ne zaman yayımlanır? | ALES SONUÇ EKRANI

ALES Sınavının bitmesiyle birlikte binlerce öğrencinin araştırdığı konu oldu. ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden yayımlanacak olan ALES sorularının cevabı ne zaman açıklanacak? Peki ALES Sorularının cevapları yayımlandı mı ? ALES ile merak ettikeriniz haberimizde mevcuttur.

ALES soruları ve cevapları ne zaman yayımlanır?  | ALES SONUÇ EKRANI
ALES,ales soruları,ales cevapları,ales giriş belgesi,ales soruları yayımlandı mı,ales cevapları yayımlandı mı

ALES sınavının bitmesiyle birlikte binlerce öğrencinin araştırdığı konu oldu. ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden yayınlanacak olan ALES sorularının cevabı ne zaman açıklanacak? Peki ALES sorularının cevapları yayımlandı mı ? ALES sınavının sona ermesiyle birlikte adayların sorular ve cevaplar için araştırması başladı. Sonuçlar açıklanmadan önce adayların değerlendirmek istediği ALES soruları ve cevapları, sonuçlar açıklandığın sağlama yapılmasına olanak sağlayacak.Bütün merak ettikleriniz haberimizde mevcuttur.

ÖSYM GİRİŞ EKRANI
ALES GİRİŞ EKRANI

SORULAR VE CEVAPLAR YAYIMLANDI MI?

ALES soruları ve cevapları ÖSYM tarafından henüz yayımlanmadı. Geçtiğimiz dönemde 7 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen sınavın ardından sorular ve cevaplar, 12 Haziran tarihinde yayımlanmıştı. Bu yıl da sürecin aynı şekilde ilerleyeceği düşünülürse, sorularve cevapların 25 Aralık Pazartesi günü erişime açılacağı söylenebilir.

ALES soruları ve cevapları ne zaman yayımlanır?  | ALES SONUÇ EKRANI
SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimzi sınav döneminde ALES sonuçları tam bir ay içerisinde adayların erişimine açılmıştı. Bu dönem de sürecin bu şekilde ilerleyeceği düşünülürse, sınav sonuçlarının 18-19 Aralık tarihlerinde açıklanacağı söylenebilir. Bu durum ÖSYM'nin yoğunluğu ve çalışma planlarına göre erken ya da geç açıklanabilir.
ALES soruları ve cevapları ne zaman yayımlanır?  | ALES SONUÇ EKRANI

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ALES sonuçları 21 Aralık Perşembe günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

ALES soruları ve cevapları ne zaman yayımlanır?  | ALES SONUÇ EKRANI
ALES SORULARI NASIL OLUYOR?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacaktır. Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır. Sınav Türkçe olacaktır.
ALES soruları ve cevapları ne zaman yayımlanır?  | ALES SONUÇ EKRANI

ALES PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın sınav kitapçığının cevap alanları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir . Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal - 1, Sayısal - 2, Sözel - 1, Sözel - 2 Standart Puanlar (SP) hesaplan acaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağır lıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular d eğerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Ağırlıklı puanların hesaplanmasında testlerin ağırlıkları aşağıdaki gibi olacaktır:

                Sayısal-1 SP        Sayısal-2 SP        Sözel-1 SP           Sözel-2 SP

Sayısal AP           0,35       0,35       0,30       -

Sözel AP              0,20       -              0,40       0,40

Eşit AP  0,40       0,20       0,40       -

Ağırlıklı puanlar hesaplandıktan sonra bu puanlar, aşağıdaki formül kullanılarak 100 üzerinden puanlara dönüştürülecektir.

ALES : Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı

AP : Adayın ağırlıklı puanı

X : Ağırlıklı puanların ortalaması

S : Ağırlıklı puanların standart sapması

B : Ağırlıklı pu anların en büyüğü

ALES Sınavının bitmesiyle birlikte binlerce öğrencinin araştırdığı konu oldu. ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden yayımlanacak olan ALES sorularının cevabı ne zaman açıklanacak? Peki ALES Sorularının cevapları yayımlandı mı ? ALES ile merak ettikeriniz haberimizde mevcuttur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...