Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Eylül 2017 10:21

Bakan açıkladı: TEOG sonrası sistem nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Benim de TEOG'dan geçmiş evladım var, TEOG'un ne olduğunu ne olmadığını bilirim. Damdan düşmüşüz. Arkadaşlarımız üzerinde çalışıyor. bir ay içinde Bakanlar Kurulu'na sunacağız"dedi.Üniversite sınav sisteminin değişmesiyle ilgili de konuşan Bakan Yılmaz, "Böyle durumlarda üniversiteye girişi de birden fazla yapın diye parti programımızda var.Ne zaman olur bilmiyorum"dedi.

Bakan açıkladı: TEOG sonrası sistem nasıl olacak?
teog,ismet yılmaz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT haber'de eğitim gündemine ilişkin konuşuyor. TEOG'un kaldırılmasıyla ilgili konuşan Bakan Yılmaz'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Mevcut yaşadığımız durumun bir resmini çekelim. Benim de TEOG'dan geçmiş evladım var, TEOG'un ne olduğunu ne olmadığını bilirim. Damdan düşmüşüz. 25 yaşına kadar bir sınavdan bir sınava gidiyor. spor yapabiliyor mu? Türkiye'nin şu andaki eğitim seviyesi, geçmiş yıllardan çok çok ileridedir. 

2002'de yaşam ömrü ortalaması 75.5'ti, şimdi yaş 78'i geçti. Eğitirseniz insanınız daha uzun yaşar. Refahınız artmış, ömrünüz artmış. Peki, niçin bu değişiklik? Hedefimiz büyük. Daha iyi gideceğiz. Nitelikli bilgiye sahip olmak lazım. Nitelikli bilim adamına sahip olmak lazım. 2002'de ihracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 153 milyar dolar. Çok net, bana da geliyor, hep değişiklik. Evet ama daha iyiye, daha iyiye, daha iyiye. Dolayısıyla diyoruz ki, bize güvenin. Bu yıl sınavı yapmıyoruz. Yerine ne gelecek? 

BU SENE TEOG SINAVI OLMAYACAK

Evet ama daha iyiye, daha iyiye, daha iyiye. Dolayısıyla diyoruz ki, bize güvenin.Ortaokulda bir şey verilmiyor, liseye hazırlık için, lisede bir şey verilmiyor, üniversiteye hazırlık için. Bu doğrultuda gidiliyor. İlkokulda kalsa dahi birtakım becerileri kazanmış olması lazım. Ortakokulda becerilerini kazanması lazım. Sınav mutlaka öğretim programının ayrılmaz bir parçasıdır. Ölçme değerlendirme olmadan evlatlarınızın hangi seviyede olduğunu bilemezsiniz. 

YENİ SİSTEM NASIL OLACAK?

 Şimdi bu kesin bu sene TEOG sınavı olmayacak. Peki yerine ne nasıl bir sistem gelecek? Arkadaşlarımız çalışıyor. Çıkacak alternatifleri Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Bunun ardından yeni sestemi açıklayacağız.1 milyon 300 bin ortaokul öğrencisi var. Her okul kendi yapsın diyen var. Herkesin mahallesindeki okula alın diyen var. Bazı okullar, tarihi birikimi olanlar, Ankara Fen, İstanbul Erkek Lisesi gibi okullar için Matematik, Fen ve Türkçe ortalamasının 85 üzerinde olması gerekir diyen oluyor. Açık uçlu soru sorun diyen oluyor.

"BİR AY İÇİNDE BAKANLAR KURULU'NA SUNARIZ"

Yeni getireceğimiz sistem TEOG'dan daha iyi olacak. Milli Eğitim Bakanlığımız ölçme değerlendirme konusunda Türkiye'nin en uzman kuruluşu.  Bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu'na sunarız, tamamdır denildikten sonra hemen açıklarız. 

ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA DEĞİŞİKLİK

AK Parti'nin seçim beyannamesinde vardı. Ne zaman olur bilmiyorum. Mümkünse üniversite sınavlarının, çok net, Aybüke öğretmenimizin şehit olduğu gün kardeşi o gün sınava girdi. Bazen böyle, kişinin ailesinde kayıp olduğu gün sınava girmek durumunda da kalıyordu. Böyle durumlarda üniversiteye girişi de birden fazla yapın diye programımızda var. Üniversite sınavlarını birden fazla yapın diye. 

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMASI

En katılımcı müfredatı hazırladık. Olanla değil, olmayan şeylerle suçluyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...