Tgrt Haber
28 Ocak 2016 20:43

Bakan Avcı, 'YÖK'ün görüşlerini içeren sunum yapıldı'

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Reformların Koordinasyonu ve İzlenmesi Kurulu'nda YÖK'ün görüşlerini içeren sunum yapıldığını belirtilerek, bu konuda herhangi bir yasa tasarısı taslağı olmadığını kaydetti.

Bakan Avcı, 'YÖK'ün görüşlerini içeren sunum yapıldı'
bakan avcı, yök,

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bugün gerçekleştirilen Reformların Koordinasyonu ve İzlenmesi Kurulu'na YÖK tarafından sunulan bir yasa taslağı önerisi olmadığını ifade etti.

Bakan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Reformların Koordinasyonu ve İzlenmesi Kurulu'nun bugünkü toplantısında, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç’ın yükseköğretim sistemi değişikliğiyle ilgili YÖK'ün görüşlerini içeren bir sunum yaptığını belirtti.

Bazı basın yayın organlarında bu konuda yanlış haberler yer aldığını ifade eden Avcı, sunumun MEB tarafından hazırlanan yükseköğretim reformu yasa tasarısına ilişkin olmadığını söyledi.

Hükümet programında ve eylem planında, yükseköğretim yasasıyla ilgili reform ve düzenlemenin sorumluluğunun MEB’de bulunduğunun yer aldığını anımsatan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak daha önce yapılmış olan taslak çalışmaları, değişik üniversitelerimiz tarafından, sivil toplum kuruluşları, bilim adamları ve YÖK tarafından değişik zamanlarda hazırlanmış taslakları derliyoruz. Bugün YÖK Başkanı tarafından yapılan sunum, YÖK yönetiminin, bu konuyla ilgili taslağın esaslarını, kendisi de değil esaslarını, temel çerçevesini ortaya koyan bir sunumdu. YÖK tarafından da bugünkü toplantıda sunulmuş bir yasa taslağı önerisi yoktu. Sadece böyle bir düzenlemenin hangi ilkeler doğrultusunda yapılmasının uygun olacağına dair YÖK Başkanı tarafından, YÖK’ün görüşlerini içeren bir sunum yapıldı. Reform İzleme Grubuna Milli Eğitim Bakanlığının sunduğu herhangi bir yasa tasarısı taslağı yok. Sadece bugünkü YÖK yönetiminin yükseköğrenim yasasına ilişkin ilkesel görüşlerini içeren sunumdu. İçerdiği konular bakımından da zaten hükümetin eylem planında ve hükümet programında yer alan madde başlıkları üzerinden yapılan bir sunumdu."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...