Tgrt Haber
31 Ekim 2018 11:37

Bakan Selçuk açıkladı: Zorunlu olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Öğretmenlere yüksek lisans zorunluluğu geliyor" dedi.

Bakan Selçuk açıkladı: Zorunlu olacak
yüksek lisans

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmenlere verilen hizmetiçi eğitimlerin 4 yıl içinde tamamen değişeceğini belirterek "Öğretmenlere yüksek lisans zorunluluğu geliyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu’nda öngörülen çalışmaların pilot uygulamaların ardından gerçekleşeceğini söyledi. 

"12 Eylül’den beri öğretmen yetiştirme sistemi köklü bir değişikliğe uğramamış" diyen Ziya Selçuk, "Öğretmenin geldiği kaynağı düzenlemeliyiz. Eğitim fakültelerini tercih eden öğrencilerin daha yüksek puanlarla girmesi için birtakım düzenlemeler yapmalıyız. Çıtayı yükseltip az sayıda öğrenci mezun etmeliyiz. Şu anda 40 binin üzerinde öğrenci mezun oluyor. Daha az sayıda öğrenciyle eğitimde istihdamı iyileştirmek mümkün. Eğitimin niteliğinin arttığı durumlarda öğretmen adaylarının gelir seviyesinin artması gibi başka olasılıklar olacak. Orta vadede yüksek lisans yapmayanın öğretmen olmaması gerekir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...