Tgrt Haber
19 Eylül 2017 10:57

Bakanlık ve özel okul temsilcileri TEOG toplantısı yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, bu hafta içinde özel okul temsilcileriyle gündemi TEOG olan bir toplantı yapacak.

Bakanlık ve özel okul temsilcileri TEOG toplantısı yapacak
teog

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TEOG'un kaldırılacağını açıklamasının ardından yeni sistem tartışılmaya başlandı. Milli eğitim Bakanlığı'nda yeni liseye geçiş sistemine ilişkin çalışma grubu oluşturuldu. Yeni sisteme ilişkin bu hafta bakanlık yetkilileri ile özel okul temsilcilerinin bir toplantı yapacağı duyuruldu. 

TEOG TASLAĞI YARIN ÇIKACAK 

Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim  Kurulu Başkanı Nurullah Dal, "Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bu fikre biz de  katılıyoruz. Eğitimciler olarak TEOG ve test sınavlarının kademeler arasındaki  geçişte bütün eğitim sistemini mahvettiğini ve bunun değişmesi gerektiğini  söyledik" dedi.  Dal, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in yarınki olası  açıklaması neticesinde bazı noktaların netleşeceğini anlatarak, "İlk andan  itibaren bildiğimiz konu şu ki TEOG denen sistem kalktı. Yeni bir sistem gelecek.  Bunu da Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla net bir şekilde öğrendik. Bazı okullar  kendi yapacakları sınavla öğrenci alacak. Bunu da biliyoruz. Söz konusu sınav da  Bakanlık tarafından hazırlanacak. Bunun dışında da bildiğimiz hiçbir şey yok.  Yarın taslak bir metnin çıkmasını bekliyoruz. Ondan sonra yorum yapma şansımız  olacak." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...